Kremlin Sözcüsü Peskov, Erdoğan'ın "Temennimiz bir an önce Sayın Putin ile Zelenski'yi bir araya getirebilmek, yüz yüze görüşme yapmalarını temin etmek" sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, görüşmeyle ilgili herhangi bir hazırlığın olmadığını söyledi.

Kremlin'den Erdoğan'ın teklifiyle ilgili açıklama: Herhangi bir şey yok

Kremlin Sözcüsü Peskov, Putin ile Ukraynalı mevkidaşı Zelenskiy arasındaki görüşme için herhangi bir hazırlık çalışmasının yapılmadığını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya lideri Vladimir Putin ile Ukraynalı mevkidaşı Vladimir Zelenskiy arasında görüşme düzenlenmesi teklifini yorumladı.

Sputnik'in haberine göre, Erdoğan'ın Putin ile bu teklifi görüşüp görüşmediği ve konuyla alakalı herhangi bir hazırlık çalışmasının yapılıp yapılmadığı sorusuna yanıt veren Peskov, "Bu görüşmeyle ilgili herhangi bir şey yok" dedi.

Sözcü, "Sadece Ukrayna’ya silah sevkiyatı ve Ukrayna’nın Minsk Anlaşmasını yerine getirmemesi var" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın daha önce de dile getirdiği davetle ilgili Kremlin'den manidar yanıt gelmişti. Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukrayna lideri Zelenskiy’i görüşmeleri için Türkiye’ye davet etmesini yorumlayan Kremlin Sözcüsü Peskov, “Türk partnerlerimiz Ukraynalılara etki edip onları, önceden yapılmış anlaşmalar ile yükümlülüklerini yerine getirmeye teşvik edebilirlerse bunu sadece memnuniyetle karşılayabiliriz” demişti.