Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, bir dizi temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gitti. Zelenski'nin ziyaretine ilişkin konuşan Kremlin Sözcüsü Peskov, "Silah sevkiyatı devam ederken silahların çeşitliliği genişliyor. Bütün bunlar elbette çatışmanın daha olumsuz bir hal almasına neden oluyor ve bu Ukrayna için iyi değil" dedi.

Kremlin'den Zelenski'nin ABD ziyaretine ilişkin açıklama: Olumlu bir sonuç beklemiyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gittiğini duyurdu.

Bu ziyaret, Zelenski'nin Rusya'nın Ukrayna'da başlattığını savaştan bu yana ilk kez yurt dışı ziyareti oldu.

Zelenski, ziyarete ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ukrayna'nın istikrarını ve savunma kapasitesini güçlendirmek için ABD'ye gittim. Özellikle Başkan Joe Biden ile Ukrayna ve ABD arasındaki iş birliğini görüşeceğiz. Ayrıca Kongre'de konuşacağım ve bir dizi ikili görüşme yapacağım" ifadelerini kullandı.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, başkent Moskova'da gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin ABD ziyaretinden olumlu bir sonuç beklemediklerini söyledi.

ABD'nin Ukrayna'ya yönelik yeni silah sevkiyatlarıyla ilgili tepkisini dile getiren Peskov, "Silah sevkiyatı devam ederken sevk edilen silahların çeşitliliği genişliyor. Bütün bunlar elbette çatışmanın daha olumsuz bir hal almasına neden oluyor ve bu Ukrayna için iyi değil" dedi.

(AA)