Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile zirve için 19 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'a gideceğini açıkladı.

Kremlin: Putin, Erdoğan ve Reisi ile Tahran'da görüşecek
Fotoğraf: AA

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önümüzdeki salı günü Tahran'a yapacağı ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile görüşeceği belirtildi.

Sputnik'in aktardığına göre Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Üçlü görüşmenin yanı sıra elbette ikili görüşmeler de olacak. Dün Putin ile Erdoğan arasında üst düzey temasların olacağını bildirmiştik. Bir görüşme orada da olacak” dedi.

Peskov, “Tahran ziyareti için hazırlık yapılıyor. Astana sürecinin garantör ülkelerinin liderleri arasında burada bir görüşme yapılacak. Bu bilindiği üzere, Suriye’ye istikrar getirilmesi süreci kapsamında” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün telefonda görüşmüştü. Kremlin, telefon görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, "yakın gelecekte Rusya ve Türkiye arasında bir zirve yapılacağını" aktarmıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ise dün gerçekleşen görüşmede, Suriye’deki durumun yanı sıra Karadeniz’de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulmasına dair hususlar ele alındı.