Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, önümüzdeki haftalarda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ankara’yı ziyaretinin planlanmadığını bildirdi.

Kremlin: Putin’in Ankara’yı ziyareti planlanmıyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de Ankara’yı ziyaretinin planlanmadığını ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın başkenti Moskova’da Yeni Ufuklar Maratonu, Bilgi ve Eğitim Platformu çerçevesinde düzenlenen konferansta konuştu.

Rus dış politikası ve Ukrayna savaşı hakkında açıklamalarda bulunan Lavrov, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’a tepki gösterdi. Lavrov, “Almanya, Scholz hükümeti iktidara geldikten sonra bağımsızlığının son belirtilerini de kaybetti” dedi.

MÜZAKERELER DEVAM ETMİYOR

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin şu an durduğunu belirten Lavrov, “Rusya ile Ukrayna arasında müzakereler devam etmiyor çünkü Kiev bu süreçten çekildi” diye konuştu.

İki ülke arasında yapılan müzakerelerde Kiev’in, ABD ve İngiltere tarafından yönlendirildiğini kaydeden Lavrov, “Washington ve Londra’nın Ukraynalı müzakerecileri yönlendirdiği ve hatta Ukrayna topraklarında bu ülkelerin temsilcilerinin bulunduğuna dair çeşitli kanallardan bilgilere sahibiz” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’nın verdiği mesajlarla uygulama arasında fark olduğunu ve bu ülkenin bağımsız bir düşünceye sahip olmadığını dile getiren Lavrov, “Kiev rejimi kendi ülkesinde olanlara dair Rus karşıtı olmadıklarını ve ülkelerinde Neo-Nazi bulunmadığından her fırsatta bahsediyor. Kendileri ne söylerlerse söylesinler elbette bağımsız değiller” dedi.

"PUTİN'İN ZİYARETİ PLANLANMIYOR"

Konferansta konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak ile üst düzey Rus heyetinin Türkiye’yi ziyaret ederek ticari alanlarda görüşmeler yapacağının açıklanmasının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de Ankara’yı ziyaret edeceğine yönelik haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Önümüzdeki haftalarda Putin’in, Ankara’yı ziyaretinin planlanmadığını ifade eden Peskov, Rusya Devlet Başkanı’nın birçok ülke lideri ile yaptığı telefon görüşmelerinin ayrıntılarının Kremlin tarafından kamuoyuna aktarılmadığı eleştirilerine de yanıt verdi.

Peskov, “Her zaman olmasa bile birçok telefon görüşmesinin ayrıntıları paylaşılıyor. Başkanlar hassas ve önemli konuları bazen gizli oturum ile tartışıyor. Bu açıklamalarda ele alınan konuların tamamı yansıtılamıyor” dedi.

(İHA)