Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, güçlü kişilerinin servetlerini gizlemek adına açtıkları off-shore hesaplarla ilgili sızdırılmış belgeler içeren Pandora Belgeleri’ne ilişkin, ‘bu belgelerin, vermiş olduğu sözlere rağmen ABD’nin hâlâ dünyanın en büyük vergi cenneti olmayı sürdürdüğünü gösterdiğini’ söyledi.

Kremlin, Putin’le ilgili Pandora Belgeleri’ndeki iddiaları reddetti

Rusya’da Kremlin, Pandora Belgeleri’nin Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Monako’da gizli varlıkları olduğu yönündeki bulgularını reddetti.

Günlük bir brifingde konuşan Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, soruşturmayı “oldukça temelsiz iddialar topluluğu” olarak nitelendirdi.

Peskov, “Dürüst olmak gerekirse, orada Putin’in yakın çevresine ait gizli bir zenginlik görmedik. Bunun ne tür bir bilgi olduğu, ne hakkında olduğu henüz belli değil, orada soru işaretleri uyandıran pek çok şey var. Bu nedenle bu bilgilere nasıl güvenilebileceği net deği” dedi.

Gazetecilerin iddiaların soruşturulup soruşturulmayacağı sorusuna Peskov, ‘Önce bir şeylerin ortaya çıkması gerekecek, biliyor musunuz? Şu ana kadar bazı iddialar ortaya atıldı ve bunların neye dayandığı net değil. Tabii ki bunlar herhangi bir soruşturma başlatmak için sebep deği” yanıtını verdi.

Peskov, Pandora Belgeleri’nin yayınlanmasının ABD’yi “dünyanın en büyük vergi cenneti” olarak öne çıkardığını” kaydederek, “Bu, yolsuzlukla, vergi kaçakçılığıyla ve kara para aklamayla mücadele niyet beyanlarıyla tamamen çelişiyor. Ama gerçek bu” diye konuştu.