Muhammed Peygamber karikatürleriyle gündeme gelen Fransız Charlie Hebdo dergisine ilişkin Rusya’dan açıklama geldi. Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, "Rusya'nın kısmen Müslüman bir ülke olduğunu unutmayalım. Bizim ülkemizde böyle bir yayın asla yayınlanamaz" dedi.

Kremlin Sözcüsü Peskov: Charlie Hebdo gibi bir dergi Rusya'da yayımlanamaz

Fransız Charlie Hebdo dergisinin Muhammed Peygamber’e yönelik karikatürlerine kınama mesajları gelmeye devam ediyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Charlie Hebdo’ya benzer bir yayının Rusya’da çıkmasının imkansız olduğunu söyledi.

Kommersant FM'e demeç veren Peskov, “Rusya'nın kısmen Müslüman bir ülke olduğu unutulmamalı. Rusya'da hakim din Hristiyanlık ancak burada yaklaşık 20 milyon Müslüman yaşıyor” dedi.

'RUSYA'DA MEZHEPLER BİRBİRİNE SAYGI İÇİNDE YAŞIYOR'

Kremlin Sözcüsü ayrıca, “Çok ulusluluk ve çok mezheplilik, ülkemizi eşsiz kılıyor. Tüm mezhepler, birbirine tamamen saygı içinde yaşıyor. Bu nedenle, mevcut yasaları da göz önüne aldığımızda böyle bir derginin Rusya'da varlık göstermesi kesinlikle imkansız" ifadelerini kullandı.

Peskov, Tanrı'yla ilgili karikatürler yapılmasına Kremlin'in nasıl baktığının sorulması üzerineyse konunun çok zor olduğunu ve bundan dolayı bununla ilgili resmi bir görüş belirtmesinin imkansız olduğunu kaydetti. Peskov, hem inananların duygularına hakaret etmenin hem de bundan dolayı insanları öldürmenin kabul edilemez olduğunu ekledi.