AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme yapılabileceği iddialarının ardından açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova-Ankara ilişkilerinin düzeyine ilişkin "Türkiye'yle Suriye konusunda görüş ayrılıklarımız var” dedi.

Kremlin: Türkiye ile Suriye konusunda görüş ayrılıklarımız var

Rus devlet televizyonunda yayınlanan 'Moskova.Kremlin.Putin' adlı programa demeç veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova-Ankara ilişkileri konusunda konuştu.

Sputnik’in aktardığına göre Peskov, Suriye konusunda Türkiye ile görüş ayrılığı yaşadıklarını, bu sorunların daha önce Soçi'de çözmeyi başardıklarını söyledi.

Peskov’un açıklamasının tamamı şöyle:

"Türkiye'yle Suriye konusunda görüş ayrılıklarımız var. Daha önce onları Soçi'de çözmeyi ve ortadan kaldırmayı başardık. Hatırladığınız gibi, iki bakanın okuduğu bir belge imzalandı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını duyduk, bizim temsilcilerimiz de Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirme durumundan memnun olmadığımızı belirten açıklamalar yaptı.

“CEHPELEŞME YOLUYLA DEĞİL, MÜZAKERE YOLUYLA”

Ancak Türkiye ile başka bir mükemmel hikaye daha var. İlişkilerimizin düzeyi ve siyasi bilgelik, bu tür görüş ayrılıklarını cepheleşme yoluyla değil, uzun ve gergin de olsa müzakereler yoluyla çözmemize izin veriyor. Bu karşılıklı anlayış ve karşılıklı saygı düzeyi, bu tür zor durumları bile istişare etmek için gerçekten iyi bir temel"

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'da Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile ‘tokalaşmasının’ ardından Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye yeşil ışık yakmıştı.