Dijital para borsası Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun açtığı davanın ardından, 19 Ocak 2021 tarihi itibariyle XRP'nin (Ripple) satışını askıya alacağını açıkladı. Gelişmenin ardından Ripple, değer kaybı yaşadı.

Kripto para piyasasını sarsan karar: Coinbase, Ripple’ın satışını askıya alıyor

ABD merkezli dijital (kripto) para borsası Coinbase, piyasayı sarsan bir karar verdi. Coinbase, yaptığı açıklama ile 19 Ocak 2021’den itibaren XRP’nin (Ripple) satışını durduracağını duyurdu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ripple’a ve iki yöneticisi Christian Larsen ve Bradley Garlinghouse’a karşı dava açmasının ardından Coinbase’in ne yapacağı merakla bekleniyordu.

SEC, Ripple’a, 1,3 milyar doların üzerinde kayıt dışı menkul kıymeti satışı gerçekleştirdiği suçlaması yöneltmişti. SEC’in dava dilekçesinde yer alan bir diğer iddiaya göre, şirketin yöneticileri Larsen ve Garlinghouse, kişisel olarak 600 milyon dolara tekabül eden kayıtsız XRP satışı yaptı.

Coinbase’in ‘askıya alma’ kararıyla birlikte, yatırımcılar XPR cüzdanlarındaki bakiyelerini çekebilecek ancak Coinbase üzerinden XRP alım satımı yapılamayacak. Yapılan duyurunun ardından, Bitcoin ve Ethereum'dan sonra kripto para piyasasında en çok rağbet gören coin olan Ripple’ın hisseleri, önemli ölçüde değer kaybı yaşadı.