Kripto para piyasasının toplam değeri 2.2 trilyon doları aşarak dünyanın en değerli şirketi olan Apple'ı geride bıraktı.

Kripto para piyasasının toplam değeri dünyanın en değerli şirketi olan Apple'ı geçti

Son günlerde en önemli üç kripto para biriminde yaşanan rekor ticaret hacmi ile kripto piyasası değer kazanmaya devam etti. Büyüme dünyanın en büyük kripto para değişim bürosu Coinbase'in halka açılmasından bir gün önce gerçekleşti.

14 Nisan Çarşamba sabahı itibarı ile tüm kripto paraların toplam değeri 2,2 trilyon doları aştı. Bu rakam Apple'ın değerinden 10 milyar dolar daha fazla.

Euronews Türkçe’nin aktardığı habere göre, 64 bin dolar değere ulaşan Bitcoin toplam 1,2 trilyonluk hacmi ile en yüksek paya sahip kripto oldu.

TESLA VE FACEBOOK’TAN DAHA DEĞERLİ

Bu şekilde Bitcoin tek başına Mastercard, Visa ve PayPal'ın toplam değerinden daha kıymetli hale geldi. Bitcoin aynı zamanda Tesla ve Facebook'tan da daha değerli konumda.

Geçtiğimiz son bir yıl içerisinde Bitcoin'in değeri yüzde 1000 artmış oldu. Bunda PayPal ve Tesla gibi şirketlerin Bitcoin ile işlem ve ticaret yapacaklarını açıklamasını da payı oldu.

Bitcoin ile birlikte Ethereum ve Dogecoin de salı günü önemli oranda değer kazandı. Ethereum 2 bin 350 dolara çıkarken Dogecoin 0,13 cent'e yükseldi.

Geleneksel yatırımcıların kripto paralara yönelmesi ile Wall Street de bir dönüm noktası yaşanıyor. JP Morgan gibi şirketler ödemeler için kendi dijital paralarını oluşturmaya başladı. Şubat ayında oluşturulan JMP Coin ile JP Morgan müşterileri kendi aralarında transferler gerçekleştirebiliyor.

Her ne kadar Bitcoin başta olmak üzere kripto paralardaki yükseliş sürse de düşüşler de bir o kadar keskin yaşanabiliyor. 2017 yılında Bitcoin'in değeri 20 bin dolardan hızla 4 bin dolara gerilemişti.