Kritik görüşme sona erdi

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye konulu görüşmesi Beştepe'de gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Erdoğan ile görüşmek için Cumhurbaşkanlığı Külliyesine gelen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'i karşıladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Michael Pence arasındaki görüşme 1 saat 40 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan- Pence görüşmesi ardından, heyetler arası görüşmeye geçildi.

Pence ve beraberindeki heyeti Ankara’ya getiren uçak 13.15’te Esenboğa Havalimanı’na indi. Pence'i havalimanında yetkililer karşıladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve heyetini Ankara’ya getiren uçak da Pence'in uçağından yaklaşık 45 dakika önce Ankara'ya indi.

SDG’ye yönelik askeri harekat nedeniyle ABD’den gelen açıklamalar ve Trump’ın Erdoğan’a gönderdiği mektup nedeniyle görüşmeye ilişkin belirsizlikler bulunuyordu.

ABD Başkanı Trump’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Suriye’deki harekattan hemen önce gönderdiği bir mektup dün basına sızdırılmıştı. Mektupta Trump, Erdoğan’dan Suriye’ye harekat düzenlemek yerine SDG’yle müzakere etmesini istiyor ve diplomatik olmayan ifadeler kullanıyordu.