Toyota ve Panasonic şirketlerinin otomotiv sektörü için 2020’de prizmatik batarya üretecek yeni bir şirket kuracak olması Çin’in liderliği elinde bulundurduğu bu alandaki dengeyi değiştirebilmesi adına ayrıca önem taşıyor. İşbirliği, prizmatik lityum iyon bataryalar, katı hal bataryaları ve gelecek jenerasyon bataryaların araştırma, geliştirme, ürün mühendisliği, üretim, tedarik, sipariş ve yönetimini içerecek. Toyota batarya hücreleri için geliştirme […]

Kritik işbirliğinde resmi açıklama geldi

Toyota ve Panasonic şirketlerinin otomotiv sektörü için 2020’de prizmatik batarya üretecek yeni bir şirket kuracak olması Çin’in liderliği elinde bulundurduğu bu alandaki dengeyi değiştirebilmesi adına ayrıca önem taşıyor.

İşbirliği, prizmatik lityum iyon bataryalar, katı hal bataryaları ve gelecek jenerasyon bataryaların araştırma, geliştirme, ürün mühendisliği, üretim, tedarik, sipariş ve yönetimini içerecek. Toyota batarya hücreleri için geliştirme ve ürün mühendisliği alanında ekipman ve personel sağlayacak. Ortaklıkta görev alacak kişi sayısı 3 bin 500 civarında olacak ve üretilen ürünler diğer otomobil üreticilerine de satılacak.

Toyota, otomotiv dünyasında tüketicilerinin beklentisi giderek değiştiğini, ağa bağlı otomobillerin, otonom otomobillerin ve araç paylaşım servisleri gibi teknolojilerin, küresel ısınma ve enerji kaynakları ile ilgili sorunlara çözüm bulmaya etkili çözümler olduğunu belirtiyor. Marka, elektrikli araçlarda batarya teknolojilerinin ise en önemli unsurlardan biri olduğunu da vurguluyor.