SOL Parti’nin Soma ve Akhisar’da gerçekleştirdiği Halk Buluşmaları’nda Saray’ın ülkeyi sürüklediği krize vurgu yapıldı. Buluşmalarda ‘Hükümet istifa’ söyleminin daha gür bir sesle dillendirilmesi gerektiği belirtildi.

Krizin çözümü hükümetin istifası

BirGün EGE

Hükümetin ekonomi politikaları başta olmak üzere derinleşen yoksulluğa ve Saray rejimine karşı ülkenin dört bir yanında SOL Parti tarafından gerçekleştirilen ‘Halk Buluşmaları’ devam ediyor. Manisa’nın Soma ve Akhisar ilçelerinde yapılan buluşmalarda iktidarın ekonomik programının halkı daha da yoksulluğa ittiği hatırlatıldı. Sokaklarda yükselen “Hükümet istifa” sözünün önemine vurgu yapılan buluşmalarda sandığı bekleyecek zaman kalmadığı, mücadelenin büyütülmesi gerektiğine dikkat çekildi. Önce Soma ardından Akhisar’da düzenlenen etkinliklere SOL Parti PM Üyesi Alper Taş ve eğitimci Feray Aytekin Aydoğan katıldı.


HİÇ VAZGEÇMEDİK

Eğitimci Feray Aytekin Aydoğan konuşmasına geçtiğimiz aylarda trafik kazasında hayatını kaybeden madenciler Ali Faik İnter ve Tahir Çetin’i anarak başladı. Aydoğan, “20 yıldır yaşanan bu karanlıkta bir umut yaratıldıysa ve şu an tünelin ucunda bir ışık görünüyorsa 20 yıldır Soma’dan ve memleketin her bir yanından yükselen mücadele sesi sayesindedir. 20 yıldır bir karanlıkla kuşatıldık ama hiç vazgeçmedik. Emekçiler, kadınlar, gençler kalbi soldan atanlar her zaman bu memleketin her yerinde bir direniş varsa o direnişin bir parçası oldu. Bugün insanlar sokaklara ‘Artık yeter, hükümet istifa’ diye çıkmaya bu kararlılık sayesindedir” diye konuştu.

Bugün Türkiye’nin çok tartışıp konuştuğu en önemli gündemin ekonomik kriz olduğunu vurgulayan Taş ise “Yaşamımızı alt üst eden, yaşamımızı değiştiren, yaşamımızı zorlaştıran bir olgu ile karşı karşıyayız. Türkiye’nin gündemini bu belirliyor” ifadelerini kullandı.

“Ekonomik krizin bir kısa vadede bir de uzun vadede çözümleri var” diyen Taş, şunları söyledi: “Kısa vadede ilk adım bu hükümetin istifa etmesidir. Sokaklarda, meydanlarda hükümet istifa diye bağırıyoruz, bu sloganı yükseltmemiz lazım. Her parti, her sendika istifa çağrısını yükseltmeli. Hiç endişeniz olmasın. Emin olun mutlaka gidecekler.”

REJİMLE HESAPLAŞMALIYIZ

Öte yandan Evrensel Ankara Temsilcisi Birkan Bulut’un sorularını yanıtlayan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP-MHP blokuna ‘hayır’ dememiz Millet İttifakına ‘evet’ manasına gelmeyecek. O zaman sosyalist solun, Millet İttifakı’nın ortaya koyduğu ve 20 yıllık rejimle gerçek bir hesaplaşmayı mümkün kılmayacak politikalarını eleştiren bir yerden sol çıkış politikasını ortaya koymak zorundayız” dedi.

***

Emekçiler daha da yoksullaşıyor

Hayat pahalılığına ve zamlara artık yeter diyen SOL Parti Gebze İlçe Örgütü, “Geçinemiyoruz” dedi. Gebze Kent Meydanı’nda toplanan partililer, gerçekleştirdikleri basın açıklamasında hükümeti protesto etti. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Ülkeyi yönetenler büyüme rekorlarından, şahlanan Türkiye’den bahsediyor. Bir avuç sermayedar için, yandaş şirketler için dedikleri doğru olabilir. Ama emekçiler için halk için işsizlik büyüyor, pahalılık artıyor, borçlar kabarıyor, faturalar şahlanıyor. Geçinemiyoruz diyen herkesi omuz omuz mücadeleye çağırıyoruz.”