Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, 35 öğretim üyesi alımı için akademik ilan yayımladı. Trabzon MYO ve Sürmene Abdullah Kanca MYO için açılan 4 ilan kişiye özel şüphesi uyandırdı.

KTÜ’den adrese teslim ilanlar

Berkay SAĞOL

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından akademik kadro istihdamında 'liyakat ve fırsat eşitliğini' artırmak amacıyla, öğretim üyeliğine yükseltilme ve atanma yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına rağmen, üniversiteler adrese teslim ilanlar vermeye devam ediyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğü 35 öğretim üyesi alımı için ilan yayımladı. İlan kapsamında üniversitenin, Fen, Mimarlık, Orman, Sürmene Deniz Bilimleri, Edebiyat, Mühendislik, Eczacılık, İktisadi ve İdari Bilimler, Of Teknoloji, Sağlık Hizmetleri MYO, Trabzon MYO ve Sürmene Abdullah Kanca MYO fakültelerine öğretim üyesi alınacağı bildirildi.

Üniversitenin kadro ilanlarından en dikkat çekeni ise Trabzon MYO ve Sürmene Abdullah Kanca MYO için açılan 4 öğretim görevlisi ilanı oldu. Açılan ilanlardaki aranan şartlar, adrese teslim ilan şüphelerini akıllarla getirdi. İlanların tamamında başvuran kişiler yabancı dil puanından muaf tutuldu.

YABANCI DİLDEN MUAF

Sürmene Abdullah Kanca MYO Makine ve Metal Teknolojisi Bölümü Makine Anabilim Dalı için verilen ilanda, “Makine Mühendisliği veya Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olup, bu alanlardan birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak. Alaşımların yorulma davranışı konusunda çalışma yapmış olmak” şartı arandı. YÖK Tez’deki verilere göre ise bu şartı yalnızca bir kişi karşılıyor. Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans yapan M.T.Y.’nin, “Sürtünme karıştırma kaynağı ile birleştirilen 3000 serisi alüminyum alaşımların yorulma davranışının incelenmesi” başlıklı çalışması bulunuyor.

Üniversitenin dikkat çeken diğer üç ilanı ise şu şekilde:

•Trabzon MYO İnşaat Bölümü İnşaat Teknolojisi Anabilim Dalı için verilen ilanda, “İnşaat Mühendisliği veya Jeoloji Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olup bu alanlardan birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak. Herhangi bir TÜBİTAK projesinde yürütücülük yapmış olmak ve en az beş yıl boyunca herhangi bir üniversitede çalışmış olmak” ifadeleri kullanıldı.

•Trabzon MYO Elektronik ve Otomasyon Bölümü Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Anabilim Dalı için açılan ilanda, “Metalurji ve Malzeme Mühendisliği veya Makine Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olup, bu alanlardan birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak. Eklemeli imalat konusunda çalışma yapmış olmak” şartları arandı.

•Sürmene Abdullah Kanca MYO Elektronik ve Otomasyon Bölümü Elektronik Teknolojisi Anabilim Dalı için verilen ilanda ise, “Elektik-Elektronik Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olup, bu alanda tezli yüksek lisans yapmış olmak. Görünür ışık haberleşmesi konusunda çalışma yapmış olmak” denildi.

GEÇEN YIL İPTAL EDİLMİŞTİ

KTÜ tarafından geçen yıl verilen ilanda, Trabzon Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü’nün Harita ve Kadastro Anabilim Dalı’nda ders verecek orman mühendisi akademisyen aranmıştı. KTÜ Rektörlüğü yayımlanan haberlerin ardından ilanı iptal ettiğini duyurmuştu.