Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi'nde öğrenciler, sınavların adil yapılmadığını belirtti. KTÜ yönetimine çağrı yapan öğrenciler, sorunun düzeltilmesini istedi

KTÜ öğrencileri: Sınavlar adil yapılmıyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi'nde gerçekleştirilen sınavların 'adil olmadığı' iddiası üzerinde öğrenciler birleşmiş durumda. Sosyal medyadan #ArtıkYeterKtü başlığıyla açılan etikete binlerce paylaşım yapıldı.

Uzem sisteminde gerçekleştirilen sınavlarda öğrencilere zorluk seviyeleri farklı farklı soruların sorulması tepkilere neden oldu.

Öğrencilerin ayrıca, 'sorular arası geçişin olmaması'na da tepkili. Öğrenciler bu uygulamayla bilemediği soruya tekrar geri dönemediğini ifade ediyor.

Sınavlarda soru sayısının da farklı olması öğrencilerin dikkati çektiği sorunlardan bir tanesi. Bir öğrenciye 20 soru sorulurken başka bir öğrenciye 22 soru sorulduğu iddia ediliyor. Öğrenciler daha önceki sınavlarda olan süre sayacının bu sınavda bulunmadığını söylüyor.

Öğrenciler sınav sonuçlarından da şikâyetçi. Uzem sistemindeki sınav sonuçlarında yanlışların doğruları götürmediğini belirten öğrenciler, KTÜ BYS sitemine girilen sonuçlarda bunun tam tersinin yapıldığı belirtiliyor. Öğrenciler açıklanan sınav notlarının yarı yarıya düştüğünü kaydediyor.

Yaşanan duruma tepki gösteren öğrenciler, Karadeniz Teknik Üniversitesi yönetiminin pandemi sürecinde yaşanan problemlere bir an önce el atmasını ve yapılan hatanın düzeltilmesi gerektiğini vurguluyor.