Küba, ABD’nin baskısı sonucu ülkesiyle diplomatik ilişkileri askıya alan Bolivya’nın darbeci hükümetine tepki gösterdi. Açıklamada, geçici hükümet, iki ülke arasındaki ilişkilere zarar vermekle suçlandı

Küba’dan ABD destekli darbeci hükümete tepki

Dış Haberler Servisi

Bolivya'da Devlet Başkanı Evo Morales'i istifaya ve ilticaya zorlayan ABD destekli darbeci hükümetin Küba'yla diplomatik ilişkileri askıya almasına ilişkin gelişmeler sürüyor. Küba Dışişleri Bakanlığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bolivya'da Jeanine Anez liderliğindeki geçici hükümetin Trump yönetiminin baskısı altında olduğunu ifade etti.
Açıklamada, "ABD'li yetkililer Evo Morales'in görevi bırakmasından bu yana Küba'yla ilişkilerini kötüleştirmesi için Bolivya'ya baskı uyguluyor. Bolivya'nın geçici hükümeti Evo Morales'in istifa etmesinden bu yana iki ülke arasındaki ilişkilere zarar veriyor. Geçici hükümet kısmen Trump yönetiminin baskısı altında" ifadelerine yer verildi.

DOKTORLAR HEDEF OLMUŞTU

Küba Dışişleri Bakanlığı, onlarca ülkeye sağlanan uluslararası tıbbi yardımın da ABD tarafından hedef alındığını duyurdu. Bakanlık, daha önce Bolivya’da görev yapan 700 Kübalı doktordan dördünün, "Evo Morales yanlılarının düzenlediği eylemleri finanse etmek" ile suçlandığını hatırlattı.
Küba, Bolivya'da darbeci hükümetin Kübalı yurttaşları suçlayan bu hamlesine karşılık, "Geçici hükümetteki yetkililer Küba’ya karşı şiddetli bir yalan kampanyası başlattı. Özellikle de Küba’nın tıbbi yardımına karşı, ekibimize yöneltilen şiddet körükleniyor” açıklaması yapmıştı, ülkedeki tıbbi göreve de son verdiğini duyurmuştu.