Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, ülkesinin geliştirdiği akciğer kanseri aşısının ABD’ye gittiğini açıkladı.

Küba'nın akciğer kanseri aşısı ABD'ye gidiyor

DIŞ HABERLER MERKEZİ

Küba Cumhurbaşkanı Miguel Diaz-Canel, Twitter'da yaptığı paylaşımda Küba'nın akciğer kanserine karşı geliştirdiği Cimavax-EGF'in ABD'ye gittiğini açıklayarak, işbirliğinin her iki ülke için de faydalı olduğunu vurguladı.

Küba Moleküler İmmünoloji Merkezi (CIM), tasarladığı akciğer kanseri aşısı için ABD'de Roswell Park Kanser Araştırmaları merkeziyle işbirliğine girdi. Prensa Latina'nın haberinde, Küba'ya karşı 60 yılı aşkın süredir devam eden ambargoya rağmen, söz konusu işbirliğin akciğer kanserine yönelik tedavi geliştirilmesinin yolunu açacağı belirtiliyor.

CIM'de klinik araştırmalar direktörü olan Tania Crombet, CIMAvax-EGF'in 4. Faz klinik denemeler aşamasında olduğunu belirterek, toplanan verilerin önceki araştırmalardaki etkililiği teyit ettiğini sözlerine ekledi.

Crombet, Roswell Park'ta gerçekleştirilen araştırmada, söz konusu ürünün bağışıklık düzenleyici bir monoklonal ilaç olan Nivolumab'la kombinasyon içinde kullanıldığını ve bu kombinasyonun etkili ve güvenli olduğunun kanıtlandığını belirtti.