Küba, 8 Latin Amerika ve Karayip üye devletleri grubu arasından Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Haklar Konseyi’ne 5. kez seçildi.

Küba, üye devletlerin yüzde 88’inin oyuyla 5. Kez BM İnsan Hakları Konseyi’ne seçildi

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küba Komünist Partisi Resmi yayın organı Granma’nın haberine göre, ABD’nin oylama süresince Küba’ya karşı yaptığı baskı, tehdit ve manipülasyonlar başarısız oldu. ABD’nin Küba’nın BM İnsan Hakları Konseyine seçilmesini boykot etme çabası, 170 ülkenin oylarıyla boşa düştü.

Devrimin insani doğasına atıfta bulunan Küba Cumhurbaşkanı Miguel Díaz-Canel Bermúdez yayınladığı tweet’te, “Emperyalist yalanlara ve çarpıtmalara rağmen, dünya Küba’yı tanıyor, sunduğumuz örnek ve inançlarımızın sağlamlığı bakımından ülkemize saygı ve hayranlık duyuyor” diye açıklama yaptı.

KÜBA HALKININ DİRENİŞİ DÜNYA TARAFINDAN TAKDİRLE KARŞILANIYOR

Küba’nın BM üyesi devletlerinin yüzde 88’inin oyunu almasının; sistematik insan hakları ihlalleriyle ABD tarafından uygulanan ekonomik, ticari ve mali ambargoya ve tek taraflı düşmanlık politikasının neden olduğu tüm engellemelere karşı Küba halkının kendi kaderini tayin etme hakkının ve direnişinin dünya kamuoyunca takdirle karşılandığının göstergesi olduğu belirtiliyor.

“Küba’nın kazanımlarının gölgelenemeyeceğini” belirten Dışişleri Bakanı Bruno Rodríguez Parrilla da Dışişleri Bakanlığının web sitesinde, bu oylamanın uluslararası topluluğun ülkenin insan hakları kazanımlarının, dünyayla yaygın işbirliği, saygılı, samimi ve açık bir diyaloga katılma konusunda istekliliğinin tanınmasının ifadesi olduğuna dikkat çekti.

Küba, 61 uluslararası insan hakları enstrümanının 44’üne taraf durumunda.