Küba’ya baskı artıyor

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küba’ya ağır ambargo uygulayan ABD yönetimi ülkeye yönelik yeni yaptırım kararlarını duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump, ABD’li turistlerin Küba hükümetine ait konaklama yerlerinde kalmasının yasaklanacağını ayrıca Küba üretimi alkol ve tütün ürünlerinin ithalatına kısıtlama uygulayacaklarını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı da “Küba Yasaklı Konaklama Yerleri” isimli bir liste oluşturulduğunu ve bu listeye, Küba hükümeti mülkiyetindeki 433 konaklama yerinin eklendiğini açıkladı.

Beyaz Saray’da basın mensuplarına konuşan Trump, “Obama-Biden yönetimi, Castro diktatörlüğü ile zayıf, acınası ve tek taraflı bir anlaşma yaparak, Küba halkına ihanet etti ve komünist rejimi zenginleştirdi. Ben Obama-Biden yönetiminin Castro rejimi ile yaptığı ihaneti bitirdim. ABD asla bir sosyalist ülke olmayacak” ifadelerini kullandı.

MADURO’DAN ÇAĞRI

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise uluslararası topluma ABD’nin yaptırımlarına karşı çıkılması çağrısında bulundu. Maduro, ABD’nin Venezuela, Küba, Nikaragua, Suriye ve İran gibi ülkelere yaptırımları artırdığını belirterek, ‘’ABD’nin tek taraflı cebri yaptırımlarının son bulmasını talep etmeliyiz” dedi.