Küçük Liman, bölge halkına bırakılmalı

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Muğla Milas’ta bulunan İasos Antik Kenti’nin yanı başında birinci derece arkeolojik sit alanı olan Kıyıkışlacık Mahallesi’nde yükleme-boşaltma yapan gemiler, bölge halkını endişelendirdi.

Güllük körfezinde balık üretimi yapan bazı firmaların, gemilere yükleme ve boşaltma işini Kıyıkışlacık Mahallesi’ndeki ‘küçük liman’ olarak adlandırılan limandan yapmaya başlamaları üzerine mahalleli imza kampanyası başlattı.

Küçük Liman’ın zarar görmemesi için basın açıklaması yapan liman esnafları ve mahalle sakinleri; “İasos tarihtir yok edilemez. Balık kamyonları can güvenliğimizi tehdit eder hale geldi. Çıkardıkları gürültü, huzurumuzu kaçırdı. İşimiz kesildi” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Açıklamada Küçük Liman’da balık yükleme ve boşaltma işleminin yapılmaması, bu işlemlerin başka yerde yapılması için toplanılan imzaların ilgili makamlara iletileceği bildirildi.

CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE

Kıyıkışlacık sakinlerinden Emine Yılmaz ve Hülya Canko, bugüne kadar bu başvurularından bir sonuç alamadıklarını kaydetti. Yılmaz ve Canko can güvenliklerinin tehlikede olduklarının altını çizerek şunları aktardı:

“Balık yüklemesinin yapıldığı Küçük Liman’da, lokantalar ve hediyelik eşya satan dükkânlar var. Burası, insanların gezi ve eğlence alanı. Yatların uğrak ve mola yeri. Alan çok dar. Bir kamyon küçük bir çocuğu altına alıyordu. Ramak kala kurtuldu. İlgililerin başvurularımıza karşı duyarlı davranmalarını istiyoruz. Küçük Liman bize bırakılmalı, tek eğlence yerimiz elimizden alınmamalıdır.”

Köy sakinlerinden Hüseyin Yiğitkaya, ise körfezde hazineye ait yerlerin olduğunu ve oraların kullanılması gerektiğini dile getirerek limanın turistik ve sosyal geçim özelliğinin yok edilmemesini istedi.