Küçük Menderes nehri temiz akacak

BİRGÜN EGE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in üretici ve sanayicinin desteklenmesinin yanı sıra küresel iklim krizine karşı başlattığı ilçe turları Küçük Menderes Havzası'ndaki Torbalı ilçesiyle devam etti. Tunç Soyer'e, eşi Neptün Soyer de eşlik etti.

Küçük Menderes Havzası’nda çevre kirliliğini önlemek ve havzanın temizliğini sürdürülebilir hale getirmek için ilçeye hizmet eden Torbalı Atıksu Arıtma Tesisi’ni ziyaret eden Başkan Soyer, Ayrancılar’daki tesisle birlikte ilçedeki iki arıtmanın kapasitelerinin artırılması için çalışmaların başladığını söyledi. Kapasite artırımına gidilmesi ile evsel atıklarla birlikte sanayi atıklarının da toplanarak tesise iletilmesinin sağlanacağını belirten Soyer, 2022'de Küçük Menderes'in temiz akacağını ve Pamucak'ın kurtulacağını söyledi.

Hem İzmir hem de bölge için çok önemli bir projenin hayata geçeceğini ifade eden Başkan Soyer, “Bugün birçok yer gördük, çalışma yaptık arkadaşlarımla beraber ama en güzel haber şu ana kalmış oldu. 21 bin metreküp hacmi olan Torbalı arıtma tesisimizin 58 bin metreküpe çıkması ile ilgili süreçler tamamlamak üzere. Önemli olan şey şu ki; Torbalı'da tüm sanayi atık suyu da arıtılmış olacak. Dolayısıyla Menderes temiz akacak ve daha iyisi Pamucak kurtulmuş, denizimiz kurtulmuş, havzamız kurtulmuş olacak. Çok uzun süredir yaptıkları çalışmalardan dolayı İZSU Genel Müdürümüz başta olmak üzere tüm çalışanlarımızı kutluyorum. Çok kıymetli bir çalışma. En kısa sürede temelini atacağız. İhaleleri tamamlandı. 2022 içinde de Torbalı'ya çok büyük bir hizmeti getirmiş olacağız” dedi.