Toy İstanbul’un ardından şimdi de Küçük Salon, kira borçları nedeniyle sahneye veda edeceğini duyurdu. Salonun kurucusu Emre Tandoğan, sahneyi yaşatmak için birçok yola başvurduklarını ancak hiçbir çözüm yolu olmadığını söylüyor.

Küçük Salon mülk sahibinin deposu oluyor

Emre Tandoğan ve Elif Arman'ın 2014 yılında İstanbul Kadıköy'de kurduğu bir sahne Küçük Salon. Pandeminin etkisiyle maddi zorluklar yaşayan tiyatrocular evlerini kapatıp 8 yaşındaki kızlarıyla birlikte tiyatronun kulisine yerleştiler. Ancak çok geçmeden, biriken kira borçlarıyla birlikte mülk sahibinin “artık çıkın” uyarısı üzerine Küçük Salon’a da veda etme kararı almak zorunda kaldılar.

kucuk-salon-mulk-sahibinin-deposu-oluyor-790920-1.“Karar kesin. Dönüş yok” diyen salon sahipleri, “Sahnemiz mal sahibinin deposu olacakmış. Bizi mekânsızlaşmaya iten bu süreci olumlu karşılamak için çabalıyoruz. Elbette çalışmaya, üretmeye, sahnelemeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

BirGün'e konuşan salon sahibi Emre Tandoğan, salonlarını yaşatmak için birçok yol denediklerini ancak tüm çarelerin tükendiğini söylüyor. Tandoğan yaşananları şöyle anlatıyor: “Mal sahibi pandemi sürecinde kira ödeyemediğimiz için 'artık çıkın' diyor. Biz de geleceğe yönelik hiçbir şey vaat edemiyoruz. Çünkü önümüzü göremiyoruz. Geçmişin üzerine gelecekteki borçlarımız çoğalırsa altından hiç kalkamayacağız. Artık belimiz çok büküldü bu 8 ayda.”
Salonun kapanmasına 15 gün kala oyunlarını sahneye taşıyacak olan tiyatrocular bundan sonraki süreçte ise oyunlarıyla başka salonlarda var olmayı sürdürmeyi planlıyorlar.

Seyirci kapasitesinin 15 kişiyle sınırlı olduğu Küçük Salon'un veda oyunları programı şöyle:

► 10-13 Ekim: Frida
► 16-17-23-24 Ekim: Köpek Kalbi
► 21-22 Ekim: Angina Pektoris.

KUMBARACI50’YE CAN VER!

Pandemi sebebiyle mart ayından beri kapalı olan ve oyunlarını sahneleyemeyen Kumbaracı50’de başlattığı "Duvarda İzin Olsun" fonlama kampanyası ile tiyatroseverleri destek olmaya çağırıyor. Sahnenin kapanmaması için başlatılan fonlama projesi ile ilgili kampanya detaylarına ve destek platformuna www.kumbaraci50.com üzerinden ulaşılabilir; Kumbaracı50’nin sosyal medya hesapları Instagram ve Twitter üzerinden de kampanyaya dair detaylı bilgi edinilebilir.