Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa cami ve etrafındaki yerleşimlere polis korumasında ırkçı saldırı düzenlendi. Başbakanlık binası önünde ise Netanyahu İsrail vatandaşları tarafından protesto edildi.

Kudüs'te polis eşlliğinde ırkçı saldırı, başbakanlık önünde Netanyahu istifa sesleri

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hamas ve İsrail arasında düzenlenen ateşkesin ardından, gerilim sokaklarda devam ediyor. Dün akşam Kudüs'te başbakanlık binası önünde toplanan eylemciler, Netanyahu hükümetini, Filistinlilere yönelik saldırıları sebebiyle protesto etti. Bugün ise Doğu Kudüs'te polis eşliğinde Yahudi milliyetçileri Filistinlilere saldırdı.

POLİS KORUMASINDA SALDIRI

Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa camisi ve etrafındaki müslüman yerleşimine, 250'den faza milliyetçi polis eşliğinde saldırı düzenledi. Sabah saatlerinden beri üç kez gerçekleşen saldırılarda, özellikle cami içerisinde ve dışarısında saldırılardan korunan Filistinlilerin yaşam alanları tahrip edilirken, polis tarafından da saldırı düzenlendi.

İKTİDARI İÇİN SAVAŞA SÜRÜKLÜYOR

Dün akşam ise Kudüs'teki başbakanlık binası önünde İsrail vatandaşları Başbakan Netanyahu'ya yönelik protesto düzenledi. Netanyahu'nun Filistinlilere yönelik saldırılarını hedef alan protestocular, Netanyahu'nun iktidarda kalabilmek için ülkeyi anlamsız bir savaşa sürüklediğini söyledi. Yapılan açıklamada, hükümet değişikliğini geciktirmek için ülkenin yozlaşmış bir politikacı tarafından istismar edildiği belirtildi.

İsrail'de geçtiğimiz 2 yılda gerçekleşen 4 seçimde de hükümet kurulamamıştı. Filistin'e yönelik saldırıların hemen öncesinde de son başbakan Netanyahu 1 aylık çabasının ardından hükümet kurma yetkisini geri cumhurbaşkanına vermişti.