Yeni Akit yazarı Hasan Karakaya, bulunduğu seviyenin de altına indi. Yazısında Yahudilere küfür eden yazar, bununla da kalmayarak, 'durum tespiti yaptığını' savundu

Küfretti, 'tespit yaptım' dedi

Yeni Akit gazetesi yazarı Hasan Karakaya, bulunduğu seviyenin de altına inerek “Eyy İsrail yönetimi, size 'O... çocukları' diyebilir miyim?” başlıklı bir yazı kaleme aldı. İsrail'in Filistin halkına yönelik katliamlarını eleştirme adı altında Yahudi düşmanlığını kusan Karakaya, yazı boyunca ettiği küfürlerle gazeteciliğin tüm ilkerini çiğnedi.

İsrail devletinin Gazze'ye yönelik saldırıları tüm şidddetiyle sürerken, medyada konuyla alakalı bir kriz yaşanıyor. AKP'ye yakın gazeteler, İsrail'in saldırılarını bir “din savaşı” olarak göstererek toplum içinde inanç düşmanlığının yollarını döşüyor. Ayrımcı ifadelerle Yahudi toplumunu tümünden katliamcı ilan etmeye kadar varan haberlere imza atılıyor. Filistin halkına yönelik katliamın tarihsel, ekonomik ve politik boyutu, kabaca “Yahudi-Müslüman” çatışmasına indirgeniyor.


YENİ AKİT KENDİNİ AŞTI
AKP'ye verdiği destekle öne çıkan ve gerici yayın çizgisiyle bilinen Yeni Akit, bu süreçte en ayrımcı haber sunumu yapan gazete oldu. Yahudi halkını ve inancını karalamak için eline fırsat geçirdiğini düşünen gazete, saldırıların başladığı 7 Temmuz tarihinden itibaren nefret söyleminde sınır tanımadı. Ancak gazeteninin hem yazarı hem de Genel Yayın Koordinatörü olan Hasan Karakaya dünkü yazısıyla Yeni Akit'in bugüne kadarki yayın rotasını Yahudi düşmanlığı konusunda yaya bıraktı. Karakaya, “Eyy İsrail yönetimi, size 'O... çocukları' diyebilir miyim?” başlıklı bir yazı kaleme aldı ve yazısı boyunca küfretti. “İsrail çocuklarının çoğu piçtir” gibi düzeysiz ve çirkin ifadeler kullanan Karakaya, hakaret etmediğini, “durum tesbiti” yaptığını savundu. Karakaya'nın seviyesiz yazısındaki ifadeler şöyle:

ÇİRKİN İFADELER
“'Çocuğun babası” kavramı yoktur İsrail’de!.. “Çocuğun anası' vardır!.. Baba ister 'Türk' olsun, ister 'Arap'... İster 'İngiliz' olsun, ister 'Amerikalı, Alman' ya da 'Fransız!' Çocuk, hangi kadından doğarsa doğsun, o artık 'çocuğun anası'dır, o çocuk, 'İsrail’in çocuğu'dur!.. İşte bunun için diyorum ki; 'İsrail çocuklarının çoğu piçtir!' Anaları belli”dir ama; 'babaları elli' midir, 'yüzelli' midir, orası meçhul!.. İşte bu yüzden; Çoğu, 'orospu çocuğu'dur!..
Eğer 'orospu çocuğu' olmasalar; bir genci kaçırıp da, onu 'ağzına benzin doldurarak yakmazlar'dı!.. 'Orospu çocuğu' olmasalar; Çok iyi bildikleri “soykırım”ı, kalkıp da 'Filistinli Müslümanlar'a uygulamazlar, Gazze’yi taş üstünde taş kalmayıncaya kadar bombalamazlar, 'BM okulu' dahil okulları yerle bir etmezler, 'hastane'leri vurmazlardı!.. 'Orospu çocuğu' olmasalar; 'Kumsalda oynayan 6-7 yaşlarındaki çocukları füzelerle vurmazlar' ve Gazze sahilini 'ceset tarlası”na çevirmezlerdi!..”