AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 3600 ek gösterge düzenlemesini, AKP'nin 3-5 Haziran tarihleri arasında Kızılcahamam'da yapılacak kampında kamuoyuna duyuracağı belirtiliyor.

Kulis: 3600 ek gösterge AKP'nin Kızılcahamam kampında açıklanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dün (1 Haziran) Beştepe'de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşerek, 3600 ek göstergeye ilişkin hazırlanan düzenlemeyi sundu.

Düzenlemede üç formül ekseninde çalışma hazırlandı. Biri dar kapsamlı, diğer ikisi ise daha fazla memur ve emekliyi içine alan geniş kapsamlı düzenleme. Dar kapsamlı formülde polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri kapsanıyor. Diğer iki alternatif formülde tüm kamu çalışanlarını ele alan bir düzenleme söz konusu.

KIZILCAHAMAM'DA AÇIKLANACAK

NTV'nin aktardığına göre, Erdoğan'a yapılan sunum sonrası geniş kapsamlı düzenlemenin hayata geçirilmesi için mutabakat sağlandı.

Düzenlemenin 3-5 Haziran tarihlerinde Kızılcahamam'da Erdoğan başkanlığında yapılacak 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.