AKP'nin, vatandaşa küfrettiği için özür dileyen, ardından da partisinin grup başkanvekilliği görevinden istifa eden Lütfü Türkkan'ın vekilliğinin sonlandırılması için Meclis'i harekete geçirmeyi planladığı iddia edildi. Türkkan hakkında "milletvekilliği görevini layıkıyla yerine getirmediği" yönünde bir rapor hazırlaması, rapor doğrultusunda hazırlanacak bir kararın da TBMM Genel Kurulu'nda oylamaya sunulması hesaplanıyor.

Kulis: AKP, Lütfü Türkkan'ın vekilliğinin sonlandırılması için harekete geçiyor

AKP, İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın kendi isteğiyle milletvekilliğinden ayrılmaması durumunda Anayasa'nın 82'inci maddesinde yer alan "milletvekilliğiyle bağdaşmayan görev" hükmü gereğince Meclis Karma Komisyonu'nu harekete geçirmeyi planlıyor.

DW Türkçe'den Hilal Köylü'nün haberine göre, Komisyon'un AKP'den gelecek bir önergeyle Türkkan hakkında "milletvekilliği görevini layıkıyla yerine getirmediği" yönünde bir rapor hazırlaması, rapor doğrultusunda hazırlanacak bir kararın da TBMM Genel Kurulu'nda oylamaya sunulması hesaplanıyor.

Vatandaşa küfrün kabul edilemeyeceğini ve Türkkan'ın da partideki grup başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini belirten İYİ Partililer ise AKP'nin girişimlerinin sonuçsuz kalacağı belirtti.

Türkkan'ın özür dilediğine dikkat çeken İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, "Siz hiç özür dileyen AKP'li gördünüz mü? Bir vekilimiz vatandaşa küfür etti, görevinden ayrılmak durumunda kaldı. Çünkü İYİ Parti, ilkelerini korumak için çalışan bir parti. Ama bakın AKP'ye oy toplama peşine düştü" diye konuştu.

Ağıralioğlu, "İktidarın bu tür meselelerde avantaj kollaması normaldir, ama AKP normal bir parti değildir. Siyasi sicili bozuk AKP, İYİ Parti'ye parmak sallıyor. Halk bunu yemez. Halk bize inanır, AKP'ye değil" şeklinde sözlerini sürdürdü. Akşener'in bir kadın üzerinden küfredilmesini asla kabul edemeyeceğini vatandaşın çok iyi bildiğini savunan Ağıralioğlu, "İl ziyaretlerinde Akşener'e sempati var. Erdoğan'a ne var; tepki. Hiç boşuna bu olaydan oy devşirmeye çalışmasınlar" dedi.

NE OLMUŞTU?

Lütfü Türkkan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bingöl ziyareti sırasında Akşener’i protesto eden bir yurttaş ile tartışmış, sarfettiği hakaret içerikli sözleri sosyal medyada tepki çekmişti.

Türkkan, gelen tepkilerin ardından, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda özür dilemişti.

Türkkan daha sonra Akşener'in talebi üzerine İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.