Hürriyet yazarı Selvi, AKP içinden erken seçim kulislerini yazdı: "İktidar partisi milletvekilleri gözlerini dört açtı, ne olup bittiğini anlamaya çalışıyor. Hatta içlerinde, "Bir de Meclis 1 Ekim’i beklemeden erken toplantıya çağrılırsa seçim kararı alınabilir” diyenler mevcut."

Kulis: AKP milletvekilleri 'erken seçim yapılabilir' diyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçimlerin zamanında yapılacağını söylerken, muhalefet erken seçim çağrısında ısrarlı.

Öte yandan AKP kulislerine erken seçim ihtimalinin dillendirmeye başlandığını aktaran Abdulkadir Selvi, "Kulislerde acaba iktidar baskın seçime mi hazırlanıyor duygusu oluştu.En çok da iktidar partisi milletvekilleri gözlerini dört açtı, ne olup bittiğini anlamaya çalışıyor" dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Selvi, bugünkü yazısında erken seçim ihtimaline ilişkin kulislerde konuşulanları aktardı, İktidar yetkilileri tarafından ısrarla “erken seçim yok” açıklaması yapılmasına rağmen tersi bir görüşün hakim olduğuna dair kulisleri yazdı.

Selvi'nin yazısının ilgili kısmı özetle şöyle:

...Kulislerde acaba iktidar baskın seçime mi hazırlanıyor duygusu oluştu.

En çok da iktidar partisi milletvekilleri gözlerini dört açtı, ne olup bittiğini anlamaya çalışıyor.

Hatta içlerinde, “Bir de Meclis 1 Ekim’i beklemeden erken toplantıya çağrılırsa seçim kararı alınabilir” diyenler mevcut. Biliyorsunuz en az 60 gün önceden seçim kararının alınması gerekiyor.

Meclis eylülde toplanıp seçim kararı alırsa kasımın herhangi bir tarihinde seçim yapılmasına bir engel yok.

SEÇİM KUŞKUSU

Erken seçim olabileceğini söyleyenler şu gerekçelere dayandırıyorlar:

1- 6’lı masa cumhurbaşkanı adayı belirleyemedi. Ayrıca Türkiye’nin sorunlarına yönelik çözüm önerileri oluşturup bir cazibe merkezi oluşturamadı.

2- Cumhurbaşkanı adayının belirleneceği zaman 6’lı masada bir çatlak oluşabilir.

3- Ekonomi en önemli gündem maddesi olmasına rağmen yakıcı etkisi azalmaya başladı.

4- Asgari ücrette ara zam, memur ve emeklilere enflasyonun üstünde artış sağlanması, tarım ürünlerinin taban fiyatları siyasi iklimi değiştirdi.

5- AK Parti oyları son iki aydır tekrar yükselişe geçti. Seçmen muhalefetten umduğunu bulamadı. Tekrar AK Parti’ye dönmeye başladı.

6- Cumhurbaşkanı Erdoğan tahıl koridoru başta olmak üzere uluslararası krizlerde çözümün adresi oldu.

7- Siyasi iklimi pozitife döndürmüşken, zorlu kış ayları ve Rusya-Ukrayna savaşının ne getireceği bilinmediği için haziranı beklemeden seçime gitmek mantıklı olabilir.

Erken seçimi savunanlar bu tezleri sıralıyorlar."