İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun "Kılıçdaroğlu aday olmazsa masa dağılır" açıklamasının ardından başlayan cumhurbaşkanı adayı tartışmalarından seçim kaybetme riski sebebiyle rahatsız olduğu bildirildi. İYİ Parti kulislerine göre 'sorunlu başlıkların' 6'lı masada gündeme gelmesi ise sürpriz olmayacak.

Kulis: Akşener, aday tartışmalarından 'seçim kaybetme riski' sebebiyle rahatsız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun "Kılıçdaroğlu aday olmazsa masa dağılır" açıklamasının ardından başlayan cumhurbaşkanı adayı tartışmaları devam ediyor.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın edindiği kulis bilgisine göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, aday tartışması üzerinden partisine yüklenilmesinden son derece rahatsız. İYİ Parti kulislerinde ise sorunlu başlıkların masaya gelmesinin sürpriz olmayacağı konuşuluyor.

İYİ Parti kurmayları, Akşener’in “Türkiye’nin geleceğinin kişisel beklentilerle zora sokulmaması” gerektiği açıklamalarını anımsatarak, cumhurbaşkanı adaylığı yarışından vazgeçmesinin de bunun en önemli göstergesi olduğunu ifade ediyorlar.

'SÜREÇ İYİ YÖNETİLMEZSE SEÇİM KAYBETME RİSKİ VAR'

Akşener’in yakın çevresine yaptığı değerlendirmelerde de, “Ben üzerime düşen fedakarlığı yaptım. Kendim için hiçbir şey talep etmiyorum. Ama sürekli tartışılıyorum, saygısızlık görüyorum. Gerçekten bir değişim isteniyorsa böyle bir tavır olmaz. Kendini altılı masanın icracısı gören ‘kanaat önderleri’ reyting uğruna bir sistemi yıkıyorlar” sözleriyle tepki gösterdiği belirtiliyor.

İYİ Parti kaynakları bu tartışmalar nedeniyle altılı masanın dağılmayacağını ancak süreç iyi yönetilmezse seçimi kaybetme riskiyle karşı karşıya kalınabileceğini, Akşener’in rahatsızlığının asıl nedeninin de bu ihtimal olduğuna dikkat çekiyorlar.