Gazeteci İsmail Saymaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in pazartesi günü İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu ile görüştüğünü belirtti. Ağıralioğlu'nun genel başkan yardımcılığı talep ettiğini aktaran Saymaz, "Ancak Akşener, olumlu bir yanıt vermedi" dedi.

Kulis: Akşener, Ağıralioğlu'nun talebine olumlu yanıt vermedi

halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun Millet İttifakı'nı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığı açıklamaların perde arkasını aktardı.

İYİ Pari Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'ya dönmeye karar verdiği 6 Mart'taki Genel İdare Kurulu toplantısında Yavuz Ağıralioğlu'nun da olduğunu belirten Saymaz, "Anlatılan o ki Ağıralioğlu, geri dönmeye itiraz edenlerden olmadı" dedi.

Saymaz, yazısında şunları söyledi:

"İki gün sonraydı. 8 Mart. Ağıralioğlu’nun yaşanan gelişmelerden rahatsızlık duyduğunu öğrendim. Kendisini aradım. Duyduklarımı doğruladı. Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanamayacağına inandığını ve o da kazanamayacağını bildiği halde cumhurbaşkanı adaylığını dayattığını savundu. “İstifa etmiyorum, itiraz ediyorum” diye ekledi. “Oy vermeyecek misiniz?” diye sordum. Şöyle dedi: “Genel başkanımın ve partimin sözünü yere düşürmem diye oy veririm, yoksa inanarak oy vermem. Ergen çocuk değiliz, partimiz bir karar verdi mi, riayet ederiz.” Ancak Ağıralioğlu, birkaç gün sonra Kılıçdaroğlu’na oy verme sözünü geri aldı. Partisine riayet etmedi."

AKŞENER GÖRÜŞMEYE ÇAĞIRDI

Ağıralioğlu’nın itirazlarının yayılması üzerine Akşener'in geçen pazartesi günü kendisini görüşmeye çağırdığını belirten Saymaz, görüşmede Akşener'in “Eleştirilerine katılmıyorum. Adayımız Kılıçdaroğlu’dur. Kazanması için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dediğini aktardı.

Saymaz, "İddiaya göre Ağıralioğlu, genel başkan yardımcılığı talep etti. Ancak Akşener, olumlu bir yanıt vermedi.Ağıralioğlu, salı günü grup toplantısından sonra TBMM’de basın açıklaması yaptı" ifaderini kullandı.

"VEKİL YAPILMASI MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR"

Saymaz, yazısında, "Ağıralioğlu, Akşener’i ve partisini, dolaylı şekilde bölücülükle pazarlık masasına oturmak ya da buna razı olmakla suçluyor. Bu ithamın gereği, milletvekili adayı olmamak ve İyi Parti’den ayrılmaktı. Ağıralioğlu, ilkini yaptı. İkincisi için kesin bir cümle kurmuyor. Kanımca İyi Parti tarafından ihraç edilmeyi bekliyor" değerlendirmesini yaptı.

İYİ Parti'nin Ağıralioğlu’nu disipline sevk ve ihraç etmeyi düşünmediğini belirten Saymaz, "Fakat partinin ağır topları, Ağıralioğlu’na kızgınlıklarını saklamıyor. Gökhan Zan ve Ünal Karaman’ın katıldığı gün partiye zarar verdiğini düşünüyor. Ağıralioğlu’nun milletvekili yapılması mümkün görünmüyor. Şu saatten sonra İyi Parti’deki ömrünün uzun olacağını sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

AĞIRALİOĞLU, KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALMIŞTI

Yavuz Ağıralioğlu, dün TBMM'de yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle hedef almıştı.

"Biz umut olarak kurulmuş bu masada ümitlerine pusu kurulmuş bir partiyiz" diyen Ağıralioğlu, "İktidar olmadan bu kadar nezaketsizliği, tahammülsüzlüğü iktidar olunca milletimiz için tehlike görüyorum. Kemal Bey'in adaylığının dayatmasına itiraz ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Ağıralioğlu, şunları söylemişti: "Güçlendirilmiş-İyileştirilmiş Parlamenter Sistem diye yola çıkılıp 'Güçlendirilmiş-İyileştirilmiş Kemal Kılıçdaroğlu' memleketin önüne sunuldu. Yüzde 25'i, yüzde 75'e dayatmak nedir? İktidara çözüm sürecinde kızdınız, şimdi iş nereye geldi? 'Bizde HDP var, sizde de HÜDA-PAR var.' Muhalefetin vazifesi 'Sen yaptın, ben yapmadım' demektir."