Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya; İYİ Parti lideri Akşener’in, bazı CHP’li vekillerin seçim barajının yüzde sıfıra indirilmesi konusunda HDP’lilerle görüş birliğine varmasında dolayı rahatsız olduğunu yazdı. Sarıkaya, Akşener’in 6 partinin son zirvesinde, “Milletvekilleri alınan kararlara uyumlu bir söylem içinde olmalılar. Genel Kurul görüşmelerinde ortak dil birliği sağlanmalı” dediğini aktardı.

Kulis: Akşener’den CHP’ye ‘yüzde sıfır baraj’ eleştirisi

Muharrem Sarıkaya, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen 6 partinin zirvesinde, bazı rahatsızlıklarını dile getirdiğini yazdı. Sarıkaya, “Zirvede İYİ Parti lideri Meral Akşener de Siyasi Partiler ve Seçim kanunları değişikliği TBMM Anayasa Komisyonu’nda ele alınırken CHP’li komisyon üyelerinin tutumunu eleştirmiş. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile ilgili ortak bildiride Türkiye barajını yüzde 3 olarak belirlediklerini ve bunu kamuoyuna duyurduklarını anımsatmış. Bu durum ortada iken CHP’li üyelerden bazılarının komisyonda HDP ile sıfır barajı savunduğunu belirtmiş” dedi.

Sarıkaya, Akşener’in sözlerini şöyle aktardı:

“Biz karar aldığımız konularda daha ilk adımda uyumsuz bir tutum içinde hareket edersek, bunun toplumda algılanması arzu ettiğimizin dışında olur. Milletvekilleri alınan kararlara uyumlu bir söylem içinde olmalılar. Genel Kurul görüşmelerinde ortak dil birliği sağlanmalı…”

KILIÇDAROĞLU: ARKADAŞLARIMIZ BUNA UYACAK

Sarıkaya, Akeşener’in bu tutumuna CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan olumlu yanıt aldığını aktardı. Sarıkaya, “CHP lideri Kılıçdaroğlu, arkadaşlarının buna uymalarını sağlayacağını belirtirken, diğer liderler de değişikliklerin bu hafta Genel Kurul’daki görüşmesi sırasında belirlenen ortak dile uyacaklarını bildirmiş. Oluşturulan çalışma grubunun bu kapsamda bir söylem dili geliştirmesine karar verilmiş” dedi.