İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, çarşamba günü gerçekleştireceği grup toplantısında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezanın öğrenildiği anda yaşananlar ve aynı gün İmamoğlu ile birlikte Saraçhane’ye gitmesine yönelik iddia ve eleştirilere yanıt vereceği öne sürüldü.

Kulis: Akşener, tartışmalara 21 Aralık'ta yanıt verecek

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in hamleleri ve verdiği mesajlar, Akşener’in "İmamoğlu’nu adaylığa hazırladığı" yönünde bazı iddiaları beraberinde getirdi.

CHP kanadından Cumhurbaşkanlığı adaylığı için "Parti üyesi bir ismin adaylığı CHP tarafından önerilmeli" açıklamaları yapılırken, Akşener’in eleştirilere çarşamba günü (21 Aralık) yanıt vereceği iddia edildi.

Diken’den Altan Sancar’ın haberine göre, tartışmalar karşısında sessizliğini korumayı tercih eden İYİ Parti’de konunun genel idare kurulu toplantısında gündeme gelmesi ve parti tutumunun grup toplantısında Akşener tarafından dile getirilmesi bekleniyor.

'İMALI AÇIKLAMALAR' RAHATSIZ ETTİ

İYİ Partili kurmaylar, CHP kanadından gelen ‘imalı’ açıklamaların kendilerini rahatsız ettiğini gizlemedi. Ama Akşener’in partililere bu konuda konuşmama ricası ilettiği belirtildi.

Partiden bir başka isim, Akşener’in tüm tartışmaları yakından izlediğini vurguladı. Partililere “Konuşmazsanız daha iyi olur” dediği belirtilen Akşener’in GİK toplantısında kurmaylarının görüşlerini alması bekleniyor. Ardından çarşamba yapacağı grup konuşmasında ‘kendi üslubuna göre’ cevap vereceğinin altı çizildi.

İYİ Partililere göre, Akşener’in Saraçhane kararının temelinde ‘ittifak ruhu’ yatıyor. İYİ Partililer Akşener’in orada olmasının temelinin 2019’da atıldığını belirterek, “İttifak adayımızın yanında olduk” dedi. Tablonun bir ‘rol çalma’ veya ‘dayatma’ olmadığı belirtildi.

İYİ Partili bir kurmay, Akşener’e yönelik bir linç kampanyası yürütüldüğünü düşünüyor. Partili isme göre CHP’den bazı isimler ve bazı ‘yorumcular’ Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığına ‘Allah’ın emri gibi yaklaşıyor.’

"TÜM MUHALEFET HEDEFTE"

İYİ Partili isim Akşener’in “Masa noter değildir” sözlerini hatırlatarak “Süreci kırıcı hale getirmek doğru değil. Ortada haksız bir ceza var. Yahu cezayı verdirenin hiç mi suçu yok. Ne CHP’nin iç işlerine karışıyoruz ne de masayı dağıtıyoruz. O gün orada olmasak çıkıp ‘Yalnız bıraktılar’ diyeceklerdi” dedi.

İYİ Parti kurmayı, İmamoğlu’na verilen cezanın bir aşama olduğunu belirterek, “Genel başkanımız adım adım tüm muhalefetin hedefte olduğunu görüyor. Bu cezayı verenin sonraki hedefi genel başkanımız. O mesajları bu yönden de ele almak gerekir” dedi.

İYİ Partili isim, “Biz masaya aday dayatmıyoruz, kazanmak istiyoruz. Bunu da hep birlikte en doğru adımlarla yapacağız. Bir linç kampanyası yürütülüyor. Adayın kim olacağına masa karar verir, ambargo koymak doğru değil” dedi.