Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, dün gerçekleştirilen Altılı Masa toplantısında cumhurbaşkanlığı adaylığı için herhangi bir isim dile getirilmediğini belirterek, "Liderler 13 Şubat’ta Saadet Partisi’nin ev sahipliğindeki toplantıda adayın belirlenmesinde ve açıklanmasına anlaştı" diye yazdı.

Kulis: Altılı Masa dünkü toplantıda adayın açıklanması için tarih belirledi
Fotoğraf: CHP fotoğraf servisi

Gazeteci İsmail Saymaz, dün gerçekleştirilen Altılı Masa toplantısına ilişkin kulis bilgilerini bugünkü köşe yazısında paylaştı.

Halktv.com.tr'deki köşesinde İYİ Partili Cihan Paçacı'nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına yönelik sözlerinin ardından Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa etmesine değinen Saymaz, toplantı başlarken hiçbir liderin açıklamalardan haberi olmadığını belirterek, "Liderler bu demeci de Paçacı’nın istifasını da Akşener’den öğrendi" diye yazdı.

Saymaz'ın aktardığına göre İYİ Parti lideri Akşener, toplantıda "Bu açıklamalar benden habersiz yapıldı. Şimdi gördüm ve kendisinin istifasını aldım" dedi.

Toplantıda Altılı Masa’nın Millet İttifakı’na dönüşmesine karar verildiğini belirten Saymaz, adaylık konusunda herhangi bir isim dile getirilmediğini kaydetti. Saymaz, "Herhangi bir cumhurbaşkanı adayının adı dile getirilmedi. Ne Kılıçdaroğlu kendi adını, ne de Akşener bir başka adayı masaya getirdi. İsim konuşulmadı" ifadelerine yer verdi.

ADAYIN 13 ŞUBAT'TA AÇIKLANMASI KONUSUNDA ANLAŞILDI

Altılı Masa'nın adayının 13 Şubat'ta açıklanması konusunda liderlerin anlaştığını belirten Saymaz, şunları kaydetti:

"Toplantıdan sonra yayınlanan bildiride cumhurbaşkanı adayını belirleme yöntemi olarak 'Altı partinin istişare, uzlaşı ve halkın tercihini yansıtacak şekilde çalıştığını buradan duyurmak isteriz' cümlesine yer veriliyor. Bu ifade adayın kim olacağına anketlerin değil, liderlerin karar vereceğini gösteriyor. Çoklu aday ihtimalinin ortadan kalktığı söyleniyor.

Liderler 13 Şubat’ta Saadet Partisi’nin ev sahipliğindeki toplantıda adayın belirlenmesinde ve açıklanmasına anlaştı.

Öte yandan, altı lider Cumhur İttifakı’nın başörtüsü teklifinde istismarın önlendiğini düşünüyor. TBMM Genel Kurulu’nda muhalefet, kendi önergesine 'Evet' diyecek, Cumhur İttifakı’nın teklifinde ise oylamaya katılmayacak."