Fatih Portakal, CHP kurultayında genel başkanlık için yarışabileceği iddia edilen İBB Başkanı İmamoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek isimlere dair kulis bilgisini paylaştı. Portakal, olağanüstü kurultay olabileceğini de belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi
Kulis: CHP'deki olası başkanlık yarışında kim, hangi adayı destekleyecek?
Fotoğraf: Depophotos

Kritik 2023 seçimlerin ardından kurultay sürecini başlatan Cumhuriyet Halk Partisi'nde mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olup olamayacağı tartışılırken olası adaylık durumunda İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na rakip olacağı değerlendiriliyor. 

Sözcü TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal, bülten sırasında yaptığı değerlendirmede Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in İmamoğlu'nu destekleyeceğini iddia etti.

"İmamoğlu yola çıktı, diğer büyükşehir belediyeleri ne yapacak?" diyen Portakal, şunları söyledi:

"Mesela Adana, Mersin'in İmamoğlu'na yakın olduğu söyleniyor. İzmir rüzgara göre hareket eder diyorlar. Mansur Yavaş'ın İmamoğlu ile yol yürüyebileceği söyleniyor. Bunlar bana söylenenler, katılırlar katılmazlar, sadece iletiyorum, biz de bir iki konuşma yaptığımız için. Eskişehir'in Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır alacağı söyleniyor. Aydın ve Muğla'nın ortada olduğu söyleniyor.

Özgür Özel, Ahmet Akın, Muharrem Erkek, Tekin Bingöl, Ali Mahir Başarır'ın Kılıçdaroğlu'na destek vereceği; Gökhan Zeybek, Engin Altay, Ali Öztunç, Gürsel Erol'un İmamoğlu'ndan yana tavır alabileceği de söylenmekte."

'OLAĞANÜSTÜ KURULTAY OLABİLİR'

Bir de olağan kurultaya kadar bu iş gitmez diyenler var. Yani olağanüstü bir kurultay da olabilir. 1277 delegesi varmış CHP'nin. 177'si doğal delege diyorlar, bunlar genel başkan, MYK, disiplin kurulu, parti meclisi, milletvekili. 1100 kişi de il ve ilçelerden seçilen delegeler. Yarından bir fazlasını aldıktan sonra zaten olağanüstü kurultaya gidebiliyorsunuz."