Geçtiğimiz gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK üyelerinin, 'toplumda aday açıklama sürecinin çok uzadığına dair bir tepki olduğu, 13 Şubat’ta adayın belirlenmesi konusunda beklenti olduğu' yönünde uyarı yaptığı ve CHP Lideri'nin eleştirilere karşı bir değerlendirmede bulunmadığı belirtildi.

Kulis: CHP MYK üyeleriden Kılıçdaroğlu’na 'aday açıklama süreci çok uzadı' uyarısı
Fotoğraf: CHP fotoğraf servisi

Geçtiğimiz gün gerçekleşen CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplatısında, üyelerin Kılıçdaroğlu'na 13 Şubat’ta toplanacak Altılı Masa'ya ilişkin "Toplumda artık sürecin çok uzadığına dair bir tepki var. Gittiğimiz her yerde hepimize adayın kim olduğunu soruyorlar. 13 Şubat’ta adayın belirlenmesi bekleniyor" yorumunu yaptığı öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, bu eleştirilere karşı bir değerlendirme yapmadığı aktarıldı.

Öte yandan toplantıda Kılıçdaroğlu’nun AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Altılı Masa'nın Ortak Hükümet Programı’yla ilgili yaptığı “Vaadettiklerinin fazlasını yaptık” yorumuna ilişkin de, "Demek ki Erdoğan da eleştirecek bir şey bulamamış" dediği kaydedildi.

DOKUNULMAZLIKLAR İÇİN 'MÜCADELE' VURGUSU

Toplantıda ayrıca TBMM Hazırlık Komisyonu’nun CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlığının kaldırılmaması için en etkin şekilde mücadele edeceği vurgulandı.