Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun liderler düzeyinde ziyaretler gerçekleştiren Demokrat Partisi Genel Başkanı Gültekin Uysal'a cumhurbaşkanı adayı kriterlerinden bahsettiği tweeti nedeniyle rahatsızlığını ilettiği öne sürüldü. Davutoğlu'nun Uysal'a bu tweeti atmasının nedenini sorduğu iddia edildi.

Kulis: Davutoğlu, Uysal'a Twitter paylaşımını sordu ve rahatsızlığını iletti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun liderler düzeyinde ziyaretler gerçekleştiren Demokrat Partisi Genel Başkanı Gültekin Uysal'a cumhurbaşkanı adayı kriterlerinden bahsettiği tweetinin nedenini sorduğu belirtildi.

Gültekin Uysal, dün liderler turu kapsamındaki son ziyaretini Gelecek Partisi'ne yaptı. Yaklaşık 1 saat 20 dakika süren görüşmede, 24 Nisan'da ele alınacak başlıklar görüşüldü.

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre, görüşmede Ahmet Davutoğlu gerginliğe neden olan tweet'i hatırlattı. 6'lı masa olarak bugüne gelinceye kadar tüm paydaşların büyük fedakarlıklarda bulunduğu ve kamuoyunda bir beklenti oluştuğunu kaydeden Gelecek Partisi lideri, hem rahatsızlığını iletti hem de bu tweet'i atmasının nedenini sordu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise durumu izah etti, kastını aşan bir ifade kullanmış olabileceğini belirtti. Görüşmenin sonunda konunu tatlıya bağlandığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 10 Nisan Pazar günü Twitter paylaşımında cumhurbaşkanı adayıyla ilgili üç kriter sıralamıştı.

Kriterler arasında "20 yıllık AKP döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak" ifadesini kullanılmıştı. Bu ifade ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın kastedildiği öne sürülmüştü.

Uysal, daha sonra bir açıklama yaparak, "Bu konuya dair ifadelerimin farklı mecralarda maksadım dışında yorumlandığını üzülerek gözlemliyorum. Kast ettiğim kişiler açıkça Beştepe etrafında kümelenmiş dar çıkar gruplarıdır. Ortak bir yaşam inşaası için 6’lı Masa etrafında biraraya gelmiş partiler/liderler değildir" ifadelerini kullanmıştı.