Yargıtay binası açılışında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın dua okuması tartışılmaya devam ederken Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın koridorlarında konuşulanları aktardı: "Güç merkezi haline geliyoruz. Artık Suriyelilerin ülkeye nasıl uyum sağlayacağından sosyal medyaya nasıl bir düzen verileceğine kadar icraatın her alanında biz varız!"

Kulis: Diyanet koridorlarında 'Güç merkezi haline geliyoruz' diye konuşuluyor

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın koridorlarında "Saray, atacağı her adıma başkanımızı da ortak ediyor. Onun da görüş belirtmesini istiyor. Bu görüş tabii ki Saray’ın istediği gibi oluyor ama güç merkezi haline geliyoruz" diye konuşulduğunu aktardı.

Yargıtay binası açılışında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın dua okuması tartışılmaya devam ederken Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, dikkati çeken bir kulis bilgisi paylaştı.

Balbay, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda konuşulanları şöyle aktardı:

"Saray, atacağı her adıma başkanımızı da ortak ediyor. Onun da görüş belirtmesini istiyor. Bu görüş tabii ki Saray’ın istediği gibi oluyor ama güç merkezi haline geliyoruz. Artık Suriyelilerin ülkeye nasıl uyum sağlayacağından sosyal medyaya nasıl bir düzen verileceğine kadar icraatın her alanında biz varız! Bunun devamında gerek başkanımız gerekse kurumumuz daha güçlü hale gelecek."

Balbay, yazısında şu değerlendirmeyi yaptı: "Erdoğan, Prof. Ali Erbaş’ı öne çıkararak değişik hedefler edinmiş olabilir… Toplumda ortaya çıkacak hassasiyetin CHP’ye yönelik bir tepki haline gelmesini istemiş olabilir… Çıkacak tartışma ile birlikte iktidarın ekonomide hiçbir hedefi tutturamaması, fakirlik getiren büyüme, dış politikadaki çuvallama ikinci planda kalmış olabilir… Çekirdek tabanını selamlayıp bir arada tutmak istemiş olabilir… Kafasında kurduğu halifeliğe giden yola bir taş daha döşediğini düşünmüş olabilir…"

Balbay'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın