AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Meclis’teki oturumlara katılmadıkları için "Ben de onlara hakkımı helal etmiyorum. Aldığınız maaşlar haramdır bunu da böyle bilin" dediği milletvekillerinin üstünü çizdiği ve bir kez daha aday göstermeyeceği belirtildi.

Kulis: Erdoğan, bazı milletvekillerinin üstünü çizdi
Fotoğraf: Depophotos

AKP'de, partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan üst komisyon, milletvekili listelerini büyük ölçüde tamamladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Erdoğan'ın Genel Kurul çalışmalarına katılmayan milletvekillerinin üzerini 'çizdiği' öğrenildi. Genel Kurul çalışmalarına aralıksız katılan ve üç dönem kuralına takılmayan vekillerinin ise listede yeniden yer alması bekleniyor. Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı bir konuşmada "Hakkımı helal etmiyorum" ifadeleriyle, Genel Kurul çalışmalarına katılmayan milletvekillerinin ismini istemişti.

Kulislere yansıyan diğer bilgilere göre, vekil olmak için istifa eden 26 il başkanının tamamının kendi illerinden aday gösterildiği de ifade edildi. Bu kapsamda, AKP'deki değişimin yüzde 60’ın üzerinde olduğu aktarıldı. AKP listeleri 9 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildiği anda partinin internet sitesinden de yayımlanacak.

Öte yandan Erdoğan’ın bayramdan sonra 14 Mayıs’a kadar 40 ile gideceği kaydedildi. Erdoğan’ın deprem bölgelerinde miting yapmamasına dair alınan kararda da henüz bir değişikliğin olmadığı öğrenildi.