AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün gerçekleşen partisinin MYK toplantısında kurmaylarına "Muhalefetle daha fazla bir araya gelip, diyalog kurmalısınız. Muhalefetin eleştiri ve önerilerini de dinlemelisiniz" talimatı verdi.

Kulis: Erdoğan'dan kurmaylarına 'muhalefet' talimatı
Fotoğraf: tccb.gov.tr

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinin genel merkezinde düzenlenen MYK toplantısında, kurmaylarına 'muhalefet' talimatı verdiği belirtildi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, Erdoğan kurmaylarına, “Muhalefetle daha sık bir araya gelin, muhalefeti dinleyin” dedi.

Öte yandan Erdoğan'ın, 28 Ekim’de açıkladığı 'Türkiye Yüzyılı' vizyon belgesinin de yurttaşlara anlatılmasını istediği kaydedildi. Erdoğan’ın, kurmaylarına, “Birlik ve beraberlik mesajı verin” uyarısında bulunduğu da ifade edildi.

Erdoğan’ın, şu değerlendirmeyi yaptığı belirtiliyor:

“Türkiye Yüzyılı vizyon belgemizde de açıkladık. Dedik ki ülkemizi herkesin birbirini dinlediği, anladığı, birbirine saygı duyduğu bir yer haline getirelim. Farklılıklarımızın zenginlik olduğunu anlatalım. Birlik ve beraberlik olalım ki Türkiye’yi de ikinci yüzyılda zirveye taşıyalım. Bu nedenle sizler de Türkiye Yüzyılı vizyon belgemizi, yurttaşlara anlatmalısınız. Birlik ve beraberlik vurgusunu yapmalısınız. Muhalefetle daha fazla bir araya gelip, diyalog kurmalısınız. Muhalefetin eleştiri ve önerilerini de dinlemelisiniz. Bu devletin hepimizin devleti olduğunu anlatmalısınız.”

ÖZLEM ZENGİN'E "TAVSİYE" SORUSU

Ayrıca toplantıda, Erdoğan’ın, partisinin grup başkanvekilliği görevinden istifa eden Mahir Ünal’la da “yakın bir diyalog kurduğu” ve Ünal’ın yerine gelen Özlem Zengin’e, “Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine kimin gelmesini istediğini sorduğu” kaydedildi.

Bunun üzerine de Zengin’in iki milletvekilini işaret ettiği, daha sonra yapılan değerlendirmede Zengin’den boşalan koltuğa Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur’un getirilmesine karar kılındığı da kaydedildi.