Gazeteci İsmail Saymaz, Erdoğan'ın, Türkmenistan dönüşü kendisine sorulan ancak sansürlenen İmamoğlu'na hapis cezası kararına ilişkin soruya “Herkes yargı kararına saygı duymalı” yanıtını verdiğini yazdı. Saymaz'ın aktardığına göre Erdoğan, daha sert cümleler de kurdu.

Kulis: Erdoğan'ın sansürlenen İmamoğlu sorusuna verdiği yanıt ortaya çıktı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçtiğimiz gün Türkmenistan'dan dönerken gazetecilere açıklamalarda bulunduğu sırada sorulan ancak 'rica' üzerine sansürlenen İmamoğlu sorusuna verdiği yanıt ortaya çıktı.

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında Erdoğan'ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası sorulması üzerine "Herkes yargı kararına saygı duymalı" yanıtını verdiğini yazdı.

Saymaz'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Ekrem İmamoğlu davasının sonuçlandığı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan’dan Türkiye’ye dönmekteydi. Uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Ancak yayınlanan haberde İmamoğlu Davası’na ilişkin yorum yapmadığı görülüyordu. Bu durum dikkatlerden kaçmadı.

Acaba Cumhurbaşkanına sorulmamış mıydı? Hayır, sorulmuştu! Hem de mahkeme sonuçlanmadan önce…

Erdoğan, bu soru üzerine “Herkes yargı kararına saygı duymalı” diye yanıt verdi. İddiaya göre, daha sert cümleler de kurdu. Uçaktaki basın mensupları bu açıklamayı bağlı bulundukları gazete ve televizyonlara geçti. Ancak İletişim Başkanlığı, bu metinden İmamoğlu sorusunu ve yanıtını çıkardı. Haliyle kamuoyu Erdoğan’ın yanıtını öğrenemedi."

NE OLMUŞTU?

Erdoğan geçtiğimiz gün Türkmenistan'dan dönerken gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Erdoğan'a iç ve dış politika hakkında pek çok soru sorulurken, İBB Başkanı İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla verilen hapis cezasının sorulmaması dikkat çekmişti.

Konuyla ilgili kendisine bilgi geldiğini YouTube'da yaptığı yayında aktaran gazeteci Nevşin Mengü, Erdoğan'a, İmamoğlu'na verilen hapis cezasının sorulduğunu ancak daha sonra 'rica' üzerine gazetecilerin bu soruyu ve yanıtı çıkarttığını söylemişti.