14 Mayıs’ta yapılacak olan seçim nedeniyle AKP'de milletvekili adayları için başlatılan mülakat sürecinin bugün sona ermesi beklenirken AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurmaylarına milletvekili listesi hazırlarken üç dönem kuralını uygulayacağını söylediği belirtildi.

Kulis: Erdoğan, kurmaylarına 3 dönem kuralını uygulayacağını söyledi
Fotoğraf: DepoPhotos

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimler için geri sayım devam ederken partilerin milletvekili aday listeleri de yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, AKP Genel BAşkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup başkanvekilleriyle kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Erdoğan’ın toplantıda kurmaylarına listeleri hazırlarken üç dönem kuralını uygulayacağını söylediği ifade edildi.

Bunun üzerine bazı grup başkanvekillerinin Erdoğan’a “O zaman adaylığa niye müracaat ettik?” diye sorduğu öğrenildi. Erdoğan’ın ise buna karşılık olarak “Yine topu bana attınız” diye espri yaptığı belirtildi.

A TAKIMINDAN ÜÇ DÖNEM KURALINA TAKILAN İSİMLER

Öte yandan AKP’de ‘üç dönem üst üste milletvekili olan yeniden aday olamaz koşuluna’ AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘A Takımı’ndan isimler de var. AKP Genel Merkezi’nde, daha önce alınan kararla 24., 26 ve 27. dönemi kapsayacağı açıklanan “üç dönem kuralının”, milletvekili listeleri hazırlanırken kesin olarak uygulanacağı görüşü hakim.

Partinin üç dönem kuralına takılan önemli isimleri arasında Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz ile Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Bülent Turan ve Yılmaz Tunç; AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mehmet Özhaseki, Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Nurettin Canikli ve Vedat Demiröz yer alıyor. Kuralın istisnasız uygulanması halinde parti vitrininde yer alan pek çok önemli isim, Meclis dışında kalmış olacak.

Erdoğan’ın seçimleri kazanması durumunda bu isimlerden bazılarının bakan olarak atanması ihtimali gündeme gelebilecek ancak kaybetmesi halinde bu isimler Meclis’te de yer alamayacak. Bu durum, parti kulislerinde bir handikap olarak değerlendiriliyor.

MİLLETVEKİLLERİNE KÜLLİYE’DE İFTAR

Erdoğan’ın, 3 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir iftar programı düzenleyeceği açıklandı. İftira AKP ve MHP milletvekilleri davet edildi. Davetiyenin CHP ve İYİ Partili milletvekillerine de gönderildiği iddia edildi ancak muhalefet bu iddiayı doğrulamadı.