Kulislere göre; AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan mart ayı içinde cumhurbaşkanlığı kararı ile seçim tarihini ilan edecek. Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, kulis bilgilerini aktardığı yazısında, öne çıkan tarihlerin 30 Nisan, 7 Mayıs ve 14 Mayıs olduğunu iddia etti.

Kulis: Erdoğan mart ayında seçim tarihini ilan edecek, 3 tarih öne çıkıyor
Fotoğraf: AA

Normal koşullarda 18 Haziran’da yapılması gereken seçimlerin erken tarihe çekilme iddiaları gündemdeki yerini korurken, Hürriyet yazarı Hande Fırat, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mart ayında seçim tarihini ilan edeceğini yazdı.

Fırat, kulis bilgilerini aktardığı yazısında, seçim tarihlerinin; hac süreci, üniversite sınavı, okulların kapanışı ve tatil süreci, tarım bölgelerine gidişler üzerinden hesaplandığını söyledi.

Seçim için öne çıkan tarihlerin 30 Nisan, 7 Mayıs ve 14 Mayıs olduğunu ifade eden Fırat, bugün yayınlanan "6’lı masayı enfekte mi ediyorlar" başlıklı yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

"Önce başlıca iki kritik tarihi hatırlayalım:

* Ramazan 23 Mart 2023’te başlayacak, 20 Nisan’da bitecek. Bayram ise 21 Nisan ile 23 Nisan tarihleri arasında.

- Kurban Bayramı 28 Haziran ile 1 Temmuz tarihlerinde.

Bu tarihlerin yanı sıra...

Hac süreci.

Üniversite sınavı, okulların kapanışı ve tatil süreci.

Tarım bölgelerine gidişler.

2023 seçimleri işte bu tarihlerin hesabı üzerinden yapılıyor. İlk turla ikinci turun arasında 15 gün olacak. AK Parti Seçim İşleri Merkezi 6 Nisan sonrasına (Yeni seçim kanunu bu tarihten sonra yürürlükte olacak) ilişkin tüm olasılıklara göre çalışmalarını yaptı. Ancak, öne çıkan tarihler 30 Nisan/7 Mayıs/14 Mayıs. Her ne kadar 14 Mayıs tarihi kulislerde konuşulsa da, bir önemli etken de kampanya sürecinin Ramazan ayında sürecek olmasının artı ve eksilerinin neler olacağı... Sonuçta tüm etkenleri değerlendirerek son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek, mart ayı içinde cumhurbaşkanlığı kararı ile seçim tarihini ilan edecek."