AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim için 14 Mayıs'ı işaret etmesi kulisleri hareketlendirdi. Kulislere göre, seçim kararının doğrudan Cumhurbaşkanı’nın kararıyla yürürlüğe girmesi bekleniyor, Erdoğan’ın kararnameyi 10 Mart Cuma günü imzalayabileceği belirtiliyor.

Kulis: Erdoğan, seçim kararını 10 Mart'ta imzalayabilir
Fotoğraf: AA

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimi içi 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından sürecin nasıl ilerleyeceği tartışılmaya başlandı.

Seçimi öne çekme kararının Meclis’te alınması için en az 360 milletvekilinin kabul oyu kullanması gerekiyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; sürpriz bir gelişme olmazsa seçim kararının doğrudan Cumhurbaşkanı’nın kararıyla yürürlüğe girmesi bekleniyor. AKP kulisinde, Erdoğan’ın kararnameyi 10 Mart Cuma günü imzalayabileceği belirtiliyor.

Yenilenmesine karar verilen Meclis görevine devam edecek. Bu nedenle Cumhur İttifakı “yenileme” kararının “fesih” olarak yorumlanmasına itiraz ediyor.

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 5 yıl önceki uygulamasına benzer süreç işletmesi halinde cumhurbaşkanı adayları için son başvuru tarihi 26 Mart olacak. 10 Nisan gibi kesin aday listesi yayınlanacak.