Halktv.com.tr yazarı Can Coşkun'un aktardığı bir kulis bilgisine göre, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz gün bir araya geldikleri toplantıda seçim kabinesi konusunda anlaştı. Coşkun'un eski AKP'li bir vekilin açıklamalarına dayandırdığına göre, seçime kadar toplamda 5 bakanın değişeceği ileri sürüldü.

Kulis: "Erdoğan ve Bahçeli yeni kabine konusunda hemfikir, beş bakan değişecek"
Fotoğraf: AA

Halktv.com.tr yazarı Can Coşkun, eski bir AKP'li vekil ile yaptığı konuşmaya ait kulis bilgisini bugünkü köşesinden açıkladı.

Coşkun'un aktardığına göre, eski vekil, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "seçim kabinesi kurmakta hemfikir olduğunu" söyledi. Eski vekil ayrıca, seçime kadar toplamda beş bakanın değişeceğini ileri sürdü.

Coşkun, iktidar kulislerinde Erdoğan'ın kendi adaylık sürecinden öte kabineye dair planlarına yoğunlaştığının konuşulduğunu yazdı.

Coşkun'un yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Önümüzdeki aylarda Gelecek Partisi'ne katılması neredeyse kesin olmakla birlikte halen AKP'de siyaset yapan eski milletvekili şöyle dedi:

'Sayın Erdoğan kafasında yeni kabineyi kurdu. Millet İttifakı'na adayı açıklatıp, değişmiş kabinesiyle seçim ilanı yapmak isteyecek. Bahçeli'ye yaptığı son ziyaret, harekattan ziyade kabine sohbetiydi. İki lider seçim kabinesi kurmakta hemfikir. Sönük bulunan kabinede sonbahar gelmeden en az üç değişiklik olacak'.

Yine aynı isme göre seçim kabinesi, söylem olarak da böyle tanıtılacak. Ayrıca kendisi seçime kadar toplamda en az 5 bakanın değişeceğini söylüyor. Koltuk detayı ise vermiyor."