Altılı Masa bileşenlerinden İYİ Parti ve CHP arasında yerel seçimler için ittifak yapılıp yapılmayacağı konusu gündeme gelirken, 'büyükşehir' şartının masada olduğu iddia edildi. İddiaya göre, İYİ Parti'nin ittifak şartı olarak CHP'den bazı büyükşehirleri istediği belirtiliyor.

Kulis: İYİ Parti, yerel seçim ittifakı için CHP'ye 'büyükşehir' şartı sunacak
Fotoğraf: CHP fotoğraf servisi

Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından nasıl bir yol izleyecekleri gündeme gelen Millet İttifakı'nın ikinci büyük partisi İYİ Parti’nin ittifak için CHP’nin masasına farklı teklifler götüreceği ifade ediliyor. 

Diken'den Altan Sancar'ın kulis haberine göre, İYİ Parti içinde merkeze daha yakın duran bazı isimler, ittifakın yalnızca CHP ile devam ettirilmesini ‘şartlı’ olarak tercih ediyor.

Özellikle yerel seçimler için CHP ile ‘güçlü pazarlık’ fikrini savunan isimler, ortaklarının masasına net taleplerle gidilmesinden yana. Bu talepler arasında yerel seçimlerde ittifakın sürdürülmesi halinde aralarında Antalya’nın da olduğu bazı büyükşehir belediyelerinin İYİ Parti’ye bırakılması da yer alıyor.

Bu konuda CHP ile herhangi bir temas kurulmadığını da vurgulayan partililer, bunun için yeni yönetimin şekillenmesinin beklenmesine karar verildiğini belirtti.