Her geçen gün yeni bir skandala imza atan Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın AKP’den milletvekili adayı olmak için çalışma yürüttüğü öğrenildi. Kınık’ın memleketi Malatya için AKP’ye milletvekili aday adaylığı başvurusu yapacağı iddia ediliyor.

Kulis: Kızılay Başkanı Kerem Kınık AKP’den milletvekili aday adayı olacak

İsmail ARI

Depremzedelere çadır beklerken çadır satarak bir skandala imza atan, tepkilerin her geçen gün daha da artmasına rağmen istifa etmeyen Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın yaklaşık iki aydır AKP’den milletvekili adayı olmak için çalışma yürüttüğü öğrenildi.

Milletvekili aday adaylığı başvuruları yarın başlıyor. BirGün’ün hem AKP hem de Kızılay kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Kızılay Başkanı Kerem Kınık, AKP listelerinden memleketi Malatya’dan vekil olmak istiyor. Bunun için AKP’ye milletvekili aday adaylığı başvurusu yapacağı iddia ediliyor.


DOKUNULMAZLIĞI OLACAK

Kulislerdeki iddialara göre, Kerem Kınık dokunulmazlık zırhına bürünmek için vekil olmak istiyor. Çünkü Kınık hakkında çok fazla usulsüzlük ve yoksuzluk dosyası ile savcılığı suç duyurusunda bulunulduğu biliniyor. Hem Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na para aktarılması skandalı hem de çadır satılması skandalı ile ilgili de Kınık hakkında onlarca suç duyurusunda bulunulmuştu.

Ayrıca Kızılay içerisindeki Kınık’ın imzasının olduğu birçok işlemin de usulsüz olduğu belirtiliyor. 2015 yılından beri Kızılay’ı yöneten Kınık hakkında gelecek günlerde daha fazla bilgi ve belgenin de ortaya çıkacağı konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kerem Kınık’ın adaylığa sıcak bakıp bakmadığı ise şimdilik bilinmiyor.