Kulislere göre; Cumhurbaşkanlığı kabinesinde yapılan kısmi bakan değişimlerinin MHP’li bazı isimlerin atanmasıyla devam edeceği ifade ediliyor.

Kulis: MHP’lilere bakanlık bekleniyor

Milli Gazete’den Muhammed Vefa’nın kulis haberine göre; AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabinede yapılan kısmi değişimin MHP ile süreceği belirtiliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığında yaşanan bakan değişiminin ardından bazı bakanların daha görevden alınacağı yönündeki kuliste; “Özellikle son günlerde Cumhur İttifakı kulislerinde, MHP’li bazı isimlerin kabinede yer alabileceği sık sık ifade ediliyor” denildi.

Kulislere göre; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “kendilerini muhalefet” olarak ilan etmelerine rağmen Erdoğan’ın, MHP’den bazı isimlerin kabinede yer almasını istediği dile getiriliyor. Özellikle MHP içerisinden iki bakanın kabineye atanabileceği konuşuluyor. Bu durumla birlikte AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ilk kez bir kabinede bir araya gelmiş olacak.

HEDEF, İTTİFAKTA HEYECAN OLUŞTURMAK

Cumhur İttifakı kulislerinde, söz konusu MHP’li isimlerin kabineye atanması halinde Cumhur İttifakı’nın seçime daha büyük heyecanla gidebileceği aktarılıyor. Özellikle MHP teşkilatlarında oluşacak rahatsızlığı önlemeye yönelik de bakan atamalarının yapılması öngörülüyor. AKP’li bazı isimler de kabineye MHP’li bakanların atanmasına sıcak bakıyor.