Gazeteci Fatih Altaylı, Lütfi Elvan'ın istifasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Nureddin Nebati'nin ilk tercih olmadığını iddia etti. Altaylı, ilk tercihin Berat Albayrak’ın tez danışmanı olan Prof. Dr. Erişah Arıcan olduğunu ancak Arıcan'ın tüm ısrarlara rağmen görevi kabul etmediğini yazdı.

Kulis: "Saray’ın ilk tercihi Nureddin Nebati değildi"

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Lütfi Elvan'ın yerine atanan yardımcısı Nureddin Nebati'nin ilk tercih olmadığını yazdı.

Bakanlık görevi için, ilk olarak Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Erişah Arıcan’ın düşünüldüğü kulis bilgisini aktaran Altaylı, "Erişah Hanım’a Hazine ve Maliye Bakanlığı defalarca ve de ısrarla önerilmiş. Hatta bu konuda epey bir ısrara maruz kalmış" ifadelerini kullandı.

Altaylı'nın "İlk seçenek Nebati değildi" başlıklı yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Ankara kulislerinden gelen bilgiler, Saray’ın Elvan’ın yerine ilk tercihinin Nureddin Nebati olmadığını söylüyor. Bu görev için düşünülen ilk isim son zamanların kamuda popüler profesörü Erişah Arıcan.

Üniversiteden, Varlık Fonu’na kadar pek çok kamu görevini aynı anda yürüten Arıcan’ın Saray’da çok popüler olduğu bilinmeyen bir şey değil. Bu popülarite, bu dönemde bir de “Bakanlık” ile taçlandırılmak istenmiş.

Erişah Hanım’a Hazine ve Maliye Bakanlığı defalarca ve de ısrarla önerilmiş. Hatta bu konuda epey bir ısrara maruz kalmış. Ancak Nuh demiş peygamber dememiş. Bakanlık görevini kabul etmemiş.

Ve görev Nureddin Nebati’ye kalmış."

SARAY'IN KARARLARINDA AĞIRLIĞININ ARTTIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Erişah Arıcan, Erdoğan'ın damadı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın doktora tezi danışmanıydı. Arıcan, aynı zamanda Marmara Üniversitesi'nde öğretim üyesi ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürütüyor.

Öte yandan, Erişah Arıcan’ın Saray'ın ekonomiyle ilgili kararlarında ağırlığının arttığı da iddia edilmişti.