Erdoğan'ın, AKP milletvekilleriyle gerçekleştirdiği basına kapalı toplantıda, bir milletvekilinin ‘seçim sathı mailindeyiz’ sözlerine sert tepki gösterirken, MHP’li ve BBP’lilere ‘olabildiğince olumlu olun’ dediği öne sürüldü.

Kulis: ‘Seçime gidiyoruz’ diyen vekile Erdoğan’dan tepki

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP milletvekilleriyle gerçekleştirdiği basına kapalı toplantısında Millet İttifakı çatısı altında toplanan muhalefeti "yıkım ekibi" olarak nitelendirdi. Milliyet’ten Önder Yılmaz’ın kulis haberine göre Erdoğan, "seçim sathı mailindeyiz" diyen bir milletvekiline sert tepki gösterirken, MHP ve BBP’li ortaklarına da olumlu yaklaşılmasını istedi.

‘MHP VE BBP’LİLERE OLABİLDİĞİNCE OLUMLU OLUN’

Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

"Cumhur İttifakı çok değerlidir ve korunması gerekir. MHP'ye yönelik tepkiler, yaklaşımları asla kabul etmiyoruz. MHP’ye, BBP’ye karşı olabildiğince olumlu olun. Bunlar bizim bileşenlerimizdir. İlişkileriniz güzel olsun. Beraber yol arkadaşlığı yapıyoruz. Cumhur İttifakı'nı güçlendirmeliyiz. Sakın olumsuz şeyler söylemeyin. Muhalefet nifak çıkarmak için her şeyi yapıyor. Biz onlar gibi değiliz. Azami müştereklerimiz var. Ülkemiz için gayret sarf ediyoruz. Onların içinde ise fikri beraberlik bile yok, yıkım için bir araya gelmiş bir ekip. Biz inşa için bir aradayız, onlar imha için. Dolayısıyla bizim daha çok çalışmamız lazım."

'NE SEÇİMİ!'

Erdoğan'ın, bir milletvekilinin "seçim sathı mailindeyiz" ifadesini kullanması üzerine, "Ne seçimi! Hayır, ne alakası var. Seçim 2023'te zamanında yapılacak. Ama siz seçim varmış gibi çalışacaksınız" dediği öğrenildi.