Haftanın en şık gol vuruşunu Valbuena yaparken haftanın oyuncusu da Beşiktaş kariyerinin ilk hat-trick’ini yapan Ryan Babel oldu. Haftanın teknik direktörü ise Trabzon’u küllerinden yeniden doğuran Rıza Çalımbay olurken haftanın takımı da Osmanlı’yı farklı mağlup eden Beşiktaş oldu.

Başkentte oynanan haftanın açılış karşılaşmasından gol sesi çıkmadı. Pozisyonu az, ikili mücadelesi fazla olan eşleşmede doğal olarak taraflar da skor üretmeye muvaffak olamadı. Gençlerbirliği taraftarlarının yönetim kuruluna yaptıkları icraatta bir terslik olduğu mesajını “Since 1923” pankartını ters asarak vermeye çalışması da sezonun en naif protestolarından biriydi. Kasımpaşa ne zaman yukarılara meyil etse art arda puan kaybederek üst sıralardan uzaklaşıyor.

Vagner Love’sız oynadığı son üç maçı da kaybeden Alanyaspor, Brezilyalı golcünün formasına kavuştuğu karşılaşmaya bu sefer de takımın iki numarası Emre Akbaba’dan yoksun çıktı. Akdeniz temsilcisi evinde bir puanı son anlarında Susiç’in izniyle üçüncü bölgeye geçen savunma oyuncusu Welinton’un attığı golle kurtardı. Alanyaspor yönetiminin maçın ertesi günü Safet Susiç’in görevine son vermesi ise spor kamuoyu için sürpriz oldu. Kısıtlı kadrosu sebebiyle sezon başında düşme adaylarının başında gelen Sivasspor, topladığı puanlarla devre arasına ateş hattından oldukça uzakta giriyor. Yiğidolar bir-iki nokta transferle ikinci devreye hedef güncellemesi yaparak başlayabilir.

Bursaspor’u Yusuf Yazıcı’nın şık golüyle mağlup eden Trabzonspor galibiyet serisini beş maça çıkararak zirve yarışına resmen dahil oldu. Kariyerinde belki de ilk kez oyuncu eksikliğinden değil de fazlalığından yakınan Rıza Çalımbay, devre arasında kadro mühendisliğine soyunarak kadroyu sadeleştirmeyi planlıyor. Maçların sonucu ne olursa olsun, Le Guen Bursasporluların gurur duyacağı bir takım yarattı. Timsahlar ligin ilk yarısında sıralamada üstünde yer alan takımlara diş geçiremediler ama asla kolay lokma da olmadılar.

Bırakın futbol oynamayı ayakta durmanın mümkün olmadığı zeminde Kayserispor kazanmaya Umut Bulut da gol atmaya devam etti. Sumudica yönetimindeki Kayseri, geçtiğimiz sezonun 16. haftasına nazaran 18 puan fazla toplamış durumda. Akhisar 6-1’lik sükseli Trabzon galibiyetinden sonra oynadığı hiçbir maçı kazanamadı. Yeşil Siyahlı ekip 16. hafta itibariyle ligde en fazla gol yediği sezonu yaşıyor. Yılan hikâyesine dönen Akhisar’daki yeni stadyum inşaatında son düzlüğe girilmiş olması ve Akhisar’ın ligin ikinci yarısında maçlarını nihayet evinde oynayacak olması futbola ve skora da yansıyacaktır… Maçlara geçici olarak Cequier yönetiminde çıkan Antalyaspor kan kaybetmeye devam ediyor. Başakşehir karşısında maçın ilk 45 dakikasında doğru oyunu oynayan Akdeniz temsilcisi, rakibinin ikinci yarıda kurduğu baskıya 80. dakikaya kadar dayanabildi. Başakşehir’e üç puanı ve liderliği getiren, oyuna sonradan giren oyuncuları oldu. Şampiyonluğun şifrelerinden biri de yedek kulübesinin sonuca katkısı...

Malatya’dan puansız dönen Galatasaray üst üste 4. deplasman maçını da kaybetti. Geldiği günden beri taktiksel diziliş ve oyuncu tercihleri tartışılan Tudor’un Galatasaray kariyeri de bu maçla sona erdi. Hırvat teknik adamın asıl sorunu sadece direk oyunu oynatabiliyor olmasıydı. Direk oyuna izin vermeyen rakiplere karşı B planı üretemeyince beklenen son geldi. Malatya altın değerinde bir galibiyet aldı. Aksi durumda ateş hattına iyice yakınlaşacaklardı.

Bu sezon ligde ilk kez 5 gol atmayı başaran Beşiktaş etkili bir oyunla Osmanlıspor’u mağlup etti. Son haftaların sürpriz golcüsü Tosiç, bu hafta da asist yaparak skora katkı sağladı. Quresma’nın ortaları, Medel’in yerinde müdahaleleri ve garanti pasları, Negredo’nun son vuruşları (SüperLig’de kaleyi tutan üç şutu da gol oldu), Fabri’nin kritik kurtarışları... Bu liste uzar gider, özetlemek gerekirse Beşiktaş şampiyon gibi oynamaya başladı. İrfan Buz yönetiminde son 5 haftada mağlubiyet yüzü görmeyen ve 13 puan toplayan Osmanlıspor bu sefer sert kayaya denk geldi. Beşiktaş sonuçta Osmanlı’nın rakibi değil, dolayısıyla da kaybetmek de problem değil. Ancak böyle mağlubiyetler özgüven törpüleyebiliyor.

Fenerbahçe ilk yarısında kilidini açamadığı Karabükspor’u ikinci yarıda oyuna giren Valbuena’nın bir asist bir gollük katkısıyla mağlup ederek ikinci sıraya yükseldi. Aykut Kocaman’ın istifasının reddedilmesinin ardından oynadığı 5 maçı da kazanarak ikinci yarıya şampiyonluk şarkıları söyleyerek girmek muazzam başarı. Bu haftayı da puansız geçen Karabükspor ligden düşen ilk takım olmak yolunda emin adımlarla ilerliyor.