Kültür Bakanlığı’ndan Oktay’a nikah hediyesi

Mustafa BİLDİRCİN

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı sanatçıların, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın oğlu Mustafa Emin Oktay’ın nikah töreni için görevlendirildiği ortaya çıktı. Devlet sanatçılarına, Oktay’ın nikahında karşılama müziği çaldırıldığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın oğlu Mustafa Emin Oktay’ın nikah töreninde karşılama müziği çalan müzisyenlerin, devlet sanatçısı olduğu iddia edildi. CHP Milletvekili Murat Emir, skandal iddiayı TBMM gündemine taşıdı. Emir, iddianın doğru olup olmadığını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sordu.

İddiaların bir an önce yanıtlanması gerektiğini vurgulayan Emir’in, Oktay ve Kasapoğlu’na sorduğu sorulardan bazıları, “Fuat Oktay’ın oğlunun nikahında çalan sanatçılar hangi kriterlere göre seçilmiştir? Bu sanatçılara emeklerinin karşılığı olarak herhangi bir ücret ödenmiş midir? Düğünde çalan sanatçılar talimat ile mi yoksa gönüllülük esasına göre mi gelmişlerdir?” oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarının, devlet erkanının şahsi işlerinde kullanılamayacağını kaydeden Emir, “Böylesine keyfi ve tüm bürokrasi kurallarını hiçe sayan uygulamaya kimlerin de izin verdiği araştırılmalı ve ortaya çıkartılmalıdır” dedi.