Kültür Mantarı

HAZIRLAYAN: IŞIL ÇALIŞKAN

Kolektif dayanışma

Sanatçı Fulya Çetin “Uzadıkça Daha Yakın” isimli sergisiyle Merdiven Art Space’te sanatseverlerle buluşuyor. Çetin, sergide “kadın olma” olgusuna dair özel deneyimlerin anlatılması/aktarılması aracılığıyla yaratılabilecek bir duygudaşlık, kolektif bir dayanışma düşüncesine işaret ediyor. Sergi, 22 Aralık tarihine kadar görülebilir.


Gelecek sahnede

Oyuncu Zeynep Özyağcılar’ın tek kişilik yeni oyunu “En Güzel Parçam” seyirciyi geleceğe götürüyor. Her şeyin hızlandığı, tüketildiği; ilişkilerin robotlarla, yapay zekalarla, nadiren insanlarla yaşandığı bir dünyada aşk var mı, yoksa bir illüzyon mu? Şimdi böyleyse gelecekte neler olacak? Tiyatro Martı’nın sahnelediği oyun bugün 20.30’da Kozzy’de, 27 Aralık Pazartesi saat 20.30’da Zorlu PSM’de izlenebilir.


Grammy’den CRR’ye

“En İyi Enstrümantal Solist” dalında Grammy adaylığı olan ilk mandolin sanatçısı olma unvanı sahip Avi Avital ve 2018 ECHO ödüllü caz piyanisti Omer Klein, yarın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak. Saat 20.00’de başlayacak konserde dinleyicileri, caz parçaları ve İsrail şarkılarından oluşan bir repertuvar bekliyor. Bach’ın Partita No 2, BWV 1004 isimli eserine yaptığı mandolin düzenlemesi de, konserde seslendirilecek eserler arasında.


En uzun gecede Charlie Chaplin

İzmir Uluslararası Mizah Festivali birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 21 Aralık’ta AASSM Büyük Salon’da 18.30’da Gökmen Ulu’nun imzasını taşıyan Müjdat Gezen belgeselinin gösterimi yapılacak. En uzun gece olan 21 Aralık’ta program Şarlo filmleriyle tamamlanacak. Gecede, iki kısa filmle, “Asri Zamanlar” ve “Şarlo", "Diktatör” filmleri gösterilecek.


Distopyaya yolculuk

“Bir Barda Bir Gece”, bugün ve yarın 20.30’da tiyatroseverleri kadınların her akşam başlayan elektrik kesintileri sırasında kayboldukları bir dünyada arkadaşını bulmak için bir bara giden üniformalı kız ile barın tek çalışanı bir kadının arasındaki gerilime davet ediyor. Nurgül Yeşilçay ile Afra Saraçoğlu’nun bir araya geldiği Nagihan Gürkan yönetmenliğindeki oyun, günümüze çok da uzak olmayan distopik bir dünyayı anlatıyor


Kolektif dayanışma

Sanatçı Rugül Serbest’in “Kendimin Ormanında” sergisi Mixer’in ana galeri mekânında ziyaretçilerini bekliyor. Tuvallerinin yanında desen çalışmalarını da izleyiciyle buluşturan Serbest, “Kendimin Ormanında” sergisinde resimleri aracılığıyla bir başka kimliğine bürünerek yeniden deneyimlemeyi amaçlıyor. Sergi, 8 Ocak’a kadar görülebilir